De ce este considerată bucătăria inima casei?

03 March of 2021

Proiectarea bucătăriei este una dintre cele mai mari provocări cu care trebuie să vă confruntați atunci când vă mobilați casa. Pentru că aceasta este camera considerată adevărata inimă a casei. Dumneavostră și familia dvs. veți petrece mult timp în ea. Acolo veți găti, vă veți aduna la masă, veți împărtăși cum va-ți  petrecut ziua. De aceea, mobilierul cu care vă veți amenaja bucătăria ar trebui să fie nu numai elegant și modern, ci și confortabil și funcțional.

Cum să mobilați o bucătărie elegantă – idei practice și sfaturi

Stabiliți cât de des și cum o veți folosi

Primul pas în proiectarea și amenajarea unei bucătării este determinarea scopului și utilizării acesteia. Gândiți-vă dacă veți găti în fiecare zi sau veți pregăti din când în când mâncarea. Fie că doar dvs. Veți fi bucătarul sau și alții din familie vor pregăti mâncarea. Vreți să aveți o zonă de luat masa în bucătărie sau preferați să mâncați în sala de mese.

Concentrați-vă pe tipul de seturi și module de bucătărie

Ce fel de bucătării moderne veți alege depinde atât de spațiu, cât și de forma camerei. De exemplu, dacă bucătăria dvs. este mică, una dintre cele mai practice soluții sunt bucătăriile liniare. Acestea sunt situate doar pe o parte a camerei și se integrează bine în spațiul mic. Pentru camere mai mari o alegere bună sunt bucătăriile de colț, ale căror module sunt aranjate pe două dintre laturile camerei în formă de L. Dacă aveți o bucătărie mare sau casa dvs. are un plan deschis, atunci puteți lua în considerare o bucătărie „insulă”. În acest caz, este bine să luați în considerare dacă doriți ca „insula” să vă servească în principal ca loc de gătit sau mai degrabă ca o masă în jurul căreia să vă adunați cu familia și prietenii.

bucatarie

Gândiți-vă la designul seturilor de bucătărie

Odată ce vă concentrați asupra tipului de bucătărie, este bine să vă gândiți la design-ul acesteia. Luați în considerare cu atenție ce blat principal are, dacă doriți  rândurile superioare de dulapuri cât și cele inferioare să fie cu uși sau să aveți și rafturi deschise. Fie că preferați ca aparatele de bucătărie să fie încorporate sau nu, din ce material este făcută chiuveta și mai ales dacă, atunci când cumpărați și instalați modulele de bucătărie, veți avea loc să ajungeți cu ușurință la toate dulapurile și aparatele de gătit.

Asigurați-vă că aveți suficient spațiu de mișcare

Pentru a avea o bucătărie elegantă, dar și funcțională, în care să gătiți liniștiți, dar și în care să vă puteți aduna cu cei apropiați, spațiul pentru mișcare are o mare importanță. Aici nu trebuie să uitați că, pentru a vă putea așeza și ridica de la masă, distanța față de pereți și setul de bucătărie trebuie să fie de cel puțin 1 – 1,20 metri.

Și pentru ca masa dvs. să fie confortabilă, trebuie să țineți cont atât de numărul membrilor familiei, cât și de spațiul liber și de forma camerei. De exemplu, dacă nu aveți prea mult spațiu, mesele rotunde sunt o alegere foarte bună. Dacă aceasta nu este o problemă, vă puteți orienta alegerea fie către o masă dreptunghiulară cu funcție de extensie (dacă bucătăria dvs. este dreptunghiulară), fie către o masă pătrată (dacă forma camerei este pătrată).

Decorați bucătăria cu atenție și bun gust

Pentru a fi plăcut pentru toată lumea să se adune în bucătărie și să o facă cu adevărat inima casei dvs., acordați o atenție deosebită detaliilor. Alegeți pardoseala potrivită, care să se armonizeze atât cu mobilierul, cât și cu culorile pereților. Așezați iluminatul adecvat deasupra blatului și deasupra mesei, amintindu-vă că iluminatul de deasupra blatului ar trebui să fie suficient de puternic, astfel încât să puteți pregăti mâncarea în siguranță. Folosiți culori vii pentru pereți sau tapet pentru a servi drept punct focal, adăugați puțină verdeață sau un alt tip de decor, care vă place pentru a-i oferi un stil individual bucătăriei.

 

Sursă: SeoPower

Sursă foto: expedo.ro

Comments

comments

Rezoluții la început de primăvara

Previous:

Rezoluții la început de primăvara

limbi straine

Next:

Care sunt cele mai căutate limbi străine pe piața muncii la momentul actual

You may also like

Post a new comment