De ce e buna mamaliga

22 May of 2017

Mămăliga este un aliment consumat frecvent de români, dar puțini sunt cei care știu ce se întâmplă în corp după ce o mănânci.

Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați, 85 – 90%, contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. Acesta are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice, fiind utilizat în primul rând ca aliment (cereală) și apoi ca plantă medicinală.

Făina de porumb este foarte utilă pentru că are capacitatea de a combate stresul, fiind bogat în vitaminele din grupa B, care acționează asupra funcționarii sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.

Mămăliga conține și vitamina E, care ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroza și, implicit, de infarct. În plus ajută și la procesul de reînnoire al celulelor.

Porumbul fiert conține și potasiu, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și a inimii.

Gastrita hiperacidă și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă moale, caldă în loc de pâine, căci mălaiul reduce aciditatea și are o acțiune calmantă.

Să mai spunem că substantele aflate in compozitia boabelor de porumb se absorb in intestin foarte repede, fara a suferi mari transformari, ajutand apoi la purificarea sangelui. Acesta este motivul pentru care mamaliga este numita si „prietenul intestinului”. De altfel, in trecut, femeile isi oblojeau la repezeala pruncii cu fiertura de malai.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ce contin ciresele si cateva detalii incredibile despre acestea

Next:

Dieta cu mere, una dintre cele mai bune diete din lume

You may also like

Post a new comment