Dansează din toată inima – Incontestabil, mișcarea e bună pentru corp, minte și suflet. Dar de unde știi ce sport să faci ca să obții cele mai multe beneficii?
Răspunsul la această întrebare diferă în funcție de ce vrei tu să obții. Exercițiile fizice pot îmbrăca atât de multe forme, încât este greu să alegi, iar ce i se potrivește unei persoane nu e neapărat cea mai bună soluție pentru tine. Toți ne dorim sănătate, viață lungă și un corp armonios construit. Un studiu publicat de curând într-o revistă americană de neuroștiință a scos la iveală că dansul practicat regulat reduce semnificativ fenomenele de îmbătrânire a organismului și creierului.
Ce fericire!
Spre deosebire de orice alt sport practicat la nivel amator, în dans nu există mișcări greșite. Chiar și când nu te pricepi la dans, tot e bine ce faci. De altfel, când un copil mic dansează, se spune că asta este a doua manifestare a bucuriei, după râs. Iar americanii au o vorbă: „Dansează ca și cum nimeni nu te vede“, care se traduce prin a nu-ți păsa de părerea celor din jur în ceea ce privește aceste mișcările ritmice și de a te simți bine. Dansul, în combinație cu muzica preferată, relaxează organismul, în timp ce inima are parte de suficiente exerciții cardio. Mai mult, te poți legăna oriunde, doar muzică să fie, iar pașii tăi, dacă ai privitori, sunt contagioși! Puțini sunt cei care rezistă să stea pe scaun când toată lumea dansează!
Mai bun ca lecitina
Unul dintre efectele dansului este îmbunătățirea puterii de memorare. Pe parcurs, odată ce îmbătrânim, ne vine din ce în ce mai greu să învățăm lucruri noi, dar, practicând acest sport, vom beneficia atât de o memorie musculară, cât și de una cognitivă. Corpul tău, simțind ritmul melodiei, anticipează mișcările viitoare și asta îi permite memoriei să jongleze cu informații diverse legate de pașii de dans. Funcțiile sistemului nervos sunt reactivate prin creșterea fluxului sangvin la nivel cerebral și, în plus, entuziasmul rezultat în urma acestei activități recreative imprimă o stare generală de bine, te vei simți revigorată și plină de viață.
Limbajul trupului
Dacă pentru un copil dansul ajută la dezvoltarea sistemelor osos și muscular, pentru un adult el le îmbunătățește postura corpului prin antrenarea mușchilor și corectează poziția vicioasă a coloanei vertebrale. În plus, dansul este benefic în tulburările de echilibru și, ca orice alt sport, crește rezistența sistemului imunitar. Dansul este o metodă dovedită de calmare a stărilor nervoase, de autodisciplinare și autocontrol. Un alt rol important este acela de a stimula interacțiunea socială prin folosirea unui limbaj nonverbal, dar suficient de expresiv pentru a te face înțeleasă.
Citeste si:
- Vrei să rămâi tânără? Dansează!
- Dansul latino care ți se potrivește… și unde îl înveți
- Fii activa fara sa faci sport
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pexels.com
Comments

Previous:
Care sunt motivele să alegi purtarea lentilelor de contact atunci când faci sport?

Next:
Exerciții utile dimineața. Cum iti pui in miscare metabolismul
You may also like
-
03 May
Mușchii trebuie lucrați pe lungime, nu pe lățime
FitnessBaletul este cel mai bun antrenament pentru o femeie! O sa te convingi de asta ...
-
13 Sep
Breath Walk, mersul yoga sau mersul blând
FitnessBreath Walk un tip de mers nou și blând – În timpul acestui exercițiu special ...
-
25 Jul
Cele 7 reguli importante când fugi în tandem
FitnessCELE 7 reguli importante când fugi în tandem – Imaginează-ți că ți-ai dat întâlnire cu ...
-
18 Dec
7 sfaturi bune pentru a incepe sa faci sport la sala
FitnessPrimul pas esențial este să-ți faci abonament la sală. Dar asta nu este suficient! Doar ...