Dana Rogoz: “Ținuta trebuie să spună o poveste”

24 September of 2015

Când a crescut Dana Rogoz? Parcă ieri îi auzeam vocea ca un clopoțel la o emisiune pentru copii. Azi este o femeie împlinită, pasionată de modă și iubitoare de tot ce-i frumos.
Text: Ivana Iancu

Dana nu a trăit drama notorietății copiilor-vedetă. Serioasă din fire, și-a făcut școala, a absolvit cursurile Facultății de Teatru și a avut grijă și de viața de dincolo de scenă. Are o familie frumoasă, un soț iubitor și un fiu vesel ca ea. 
Lumea Danei este cea a lucrurilor și momentelor obișnuite, pe care ea știe 
să le facă speciale.

Ești un trendsetter recunoscut, în domeniu. Ce înseamnă pentru tine a te îngriji și a fi frumoasă?
D.R.: Cred că oamenii au ajuns să îmi urmărească blogul și să țină cont de propunerile mele în acest domeniu tocmai pentru că nu m-am luat niciodată prea în serios. Pentru mine alegerea ținutelor pe care le port în viața de zi cu zi, la evenimentele mondene sau pentru diverse ședințe foto este de cele mai multe ori o joacă. Mă distrează, îmi face plăcere – dacă aș pierde asta, aș pierde și publicul meu, care intră zilnic pe blog să vadă o fată pasionată de modă, nu un expert care dă verdicte și critică tot ce prinde. De cele mai multe ori, aleg ținute „de personaj“, care pentru mine au o poveste și care îmi dau o anumită stare.

Imaginea contează pentru tine?
D.R.: E un defect profesional. Am crescut în lumea televiziunii, unde
maginea este foarte importantă. Hainele vorbesc despre noi, pe limba lor. Pentru mine nu contează câți bani ai investit în haine, ce branduri porți, ci dacă ai reușit ca prin ținuta aleasă să spui o poveste. De aceea nu pun mare preț pe trenduri. Apreciez curajul celor care „demontează“ trendurile momentului, aducându-le mai aproape de personalitatea lor. Și iubesc contrastele într-o ținută. Pentru că eu nu sunt doar romantică, sau doar femeia puternică, sau doar o mămică tânără. Eu sunt un mix, iar contrastele dintr-o ținută trebuie să exprime asta.

Care este primul lucru pe care îl faci, după ce te trezești? Și când vezi cearcăne în oglindă…?
D.R.: Întotdeauna mă trezește Vlad. Primul lucru pe care îl fac când îl aud este să mă uit la ceas: 5:28 (ora de trezire de azi). Apoi merg repede la el în cameră să îi spun bună dimineața, să-l pup și să mai râd de freza lui ciufulită. Apoi îl pun la sân (încă îl mai pun, așaaaa, de alint), timp în care Radu, soțul meu, îi pregătește biberonul cu lapte. Apoi ne jucăm puțin…și abia după, ne gândim cu ce să ne îmbrăcăm. Cred că atunci când ești fericită, așa cum reușesc Vlad și Radu să mă facă de fiecare dată, nu mai contează atât de mult cu ce te îmbraci. 
Orice femeie e mai frumoasă când 
e fericită. Iar cu cearcănele mă pot lăuda liniștită, ținând cont că nu sunt de la nopțile agitate din cluburi, ci de la un bebe năzdravan care mă trezește când vrea el.


Te gândești bine, îți planifici zilnic ce haine vei purta?
D.R.: Nu, de cele mai multe ori aleg efectiv pe moment ce urmează să port în ziua respectivă, în funcție de starea de spirit. Probabil că multă lume își închipuie că un fashion blogger ca mine face cumpărături foarte des, că petrece nu știu câte ore în fața oglinzii, că se schimbă de cel puțin cinci ori până să se declare mulțumită de ținuta aleasă. Dar nu e deloc așa, cel puțin în cazul meu. Mai am și zile în care să nu îmi placă nimic și să consider că „Nu am cu ce să mă îmbrac!“, ca orice femeie. Dar asta se întâmplă foarte rar. Uneori mă gândesc chiar înainte de culcare, când sunt deja în pat, cam ce aș purta a doua zi. Dar e foarte posibil să nu țin cont de planul inițial și să îmi aleg ținuta tot cu zece minute înainte de 
a ieși pe ușă.

Cât de importante sunt tendințele în alegerea hainelor?
D.R.: Urmăresc trendurile momentului, ținând cont că am un blog de fashion și scriu pentru revista The One. Dar, asta nu înseamnă că bifez în fiecare sezon trendurile modei. 
Unele nu mi se potrivesc și spun „pas“. Indi­­ferent de tendințele sezoniere ale modei, tu trebuie să îți păstrezi stilul. Iar eu pot alege o ținută boho într-o zi, una romantică în alta, apoi nordică, apoi androgină… pentru că mă joc, așa cum spuneam și la început. Dar nu înseamnă că toate aceste ținute nu sunt sub aceeași umbrelă 
a stilului meu, a personalității mele.

Cum ai deprins știința de a te îmbrăca stilat? De unde te inspiri?
D.R.: Am început să urmăresc multe site-uri de modă din străinătate. 
Așa a intrat virusul. Dar pe de altă parte, revistele și site-urile de modă sunt destul de corecte și previzibile. 
Mai tare mă inspiră un film vechi, o carte sau o călătorie în India. 
Simt că îmi deschid orizonturile și că în mintea mea se creează conexiuni noi. În plus, cred că trebuie să fii liber, să ai curaj să experimentezi, să testezi lucruri noi, până când ajungi să știi ce ți se potrivește și ce nu. 
Personalitatea unui om este în continuă schimbare, iar stilul vestimentar va trebui să îi țină pasul mereu.

Care este cel mai bun sfat de stil pe care l-ai primit?
D.R.: Cel mai bun sfat l-am primit de la o prietenă care a studiat moda în străinătate: să nu îți fie teamă să greșești în modă. Are dreptate, poți 
să greșești și mai ales să râzi cu lacrimi de o ținută aleasă în urmă cu câțiva
ani. În modă, dacă greșești, nu moare nimeni!

Te preocupă în permanență greutatea? Ce alimentație preferi?
D.R.: Nu am ținut niciodată o dietă pentru a slăbi. Încă mai pot mânca orice, fără să am grijă că mă voi îngrășa. Mănânc de toate, dar cu măsură. Am grijă să nu mănânc junk-uri, pentru sănătatea mea.

Știința de a îmbina culorile de unde se învață?
D.R.: De peste tot! La un moment dat am făcut un exericițiu pe blog și am pornit de la combinația incredibilă de culori pe care o au anumiți pești și am ales ținute inspirate de aceștia. Iar cea mai mare „lecție“ am primit-o în India, unde ești mereu înconjurat de culori puternice și combinații superbe.

Din garderobă, care este „slăbiciunea“ ta cea mai mare?
D.R.: Cred că gențile. De aici s-a născut probabil și ideea lansării unei genți cu un număr infinit de fețe detașabile, geanta Moon by Dana Rogoz.

Ce îi ceri bărbatului tău să îți cumpere, atunci când călătoriți?
D.R.: Bijuterii tradiționale și piese vintage (de la rochii, la pălării sau genți).

Care este țara care te-a inspirat sau care te-a îmbogățit în materie de fashion?
D.R.: India, așa cum spuneam mai sus, și Franța. Asta pentru că am participat de mai multe ori la Paris Fashion Week, care este ca o „cură de vitamine“ în materie de fashion, o sursă inspirațională extraordinară pentru mine.

Ai un designer preferat?
D.R.: De la noi admir mai mulți designeri: Parlor by Veronica Zaharia, Rhea Costa, MLH etc. Dar în viața de zi cu zi, de cele mai multe ori, aleg haine 
de la H&M, Zara, Asos, Topshop.
 
Îți place să fii bronzată? Ce faci pentru o piele „caramel“?
D.R.: Îmi place, dar nu îmi place să stau la soare. Dacă mă „prinde“ în timpul vreunei călătorii, mă bucur 
de pielea „caramelizată“.

Ce ai întotdeauna în geantă?
D.R.: Cheile, portofelul, mobilul, un ruj, șervețele și biscuiți pentru Vlad.

Cum îți îngrijești tenul, pielea, în general, vara?
D.R.: Folosesc creme hidratante cu factor ridicat de protecție. Și uleiuri de cocos sau de argan pentru corp.

Faci muzică, televiziune, film! Ai visat să le faci pe toate sau așa au venit?
D.R.: Muzică nu mai fac. Am cântat când eram mică, dar am renunțat. O mai fac doar pe scena de teatru, când se ivește ocazia. Și dacă tot vorbim de teatru, de ceea ce îmi aduce acum cea mai mare satisfacție, atunci vă invit și la Teatrul Godot, la spectacolul „Jurnalul lui Adam și al Evei“, de Mark Twain, unde joc alături de Dan Rădulescu, în regia lui Eugen Gyemant. Sincer, sunt implicată în foarte multe proiecte, lucrez zilnic pentru blogul meu, danarogoz.one.ro, dar și pentru brandul meu, Moon by Dana Rogoz, care vă așteaptă în AFI Cotroceni cu un Pop Up Store sub formă unei rulote cochete. Acum strâng fonduri pentru Asociația Touched România, care sprijină și oferă în mod gratuit găzduire și îngrjire mamelor aflate în imposibilitatea de a-și crește copiii, pentru a nu recurge la abandonul lor. Mă pregătesc pentru un lungmetraj și mai am timpul petrecut cu familia, care îmi doresc să fie de calitate. Dar în același timp, am ajuns să fiu foarte selectivă și am renunțat la multe alte proiecte, pe care le considerăm nepotrivite în acest moment. Sunt foarte muncitoare, așa că proiectele vin la mine – uneori mai multe decât pot duce.

Comments

comments

Previous:

Tokio, capitala modei asiatice

Next:

La modă, în orice ocazie

You may also like

Post a new comment