Dana Dembinski

14 April of 2011

„Lumea este făcută ca unele să curgă din altele și nimic nu e întâmplător“

Foto: Adrian Stoicoviciu

Talentul, senzualitatea și frumusețea Danei Dembinski Medeleanu au impus-o pe scena Teatrului Mic la începutul anilor ‘90. Balerină și apoi actriță, Dana lucrează acum și în Compania MediaPro în proiectul „Iubire și onoa­re”. Are o familie frumoasă, doi fii, Vladimir și Matei și este pasionată de sport.
Între filmări și teatru mai ai timp și de familie?
D.D.: Sincer, pentru familie nu am foarte mult timp. Recuperez în weekend când ne întâlnim, stăm împreună la masă, ne uităm la filme deseori, comentăm ce ni se întâmplă peste zi.
TV-ul este singura șansă pentru actorii români de a fi cunoscuți?
D.D.: Nu știu dacă este singura, dar este cu siguranță una dintre cele mai bune șanse, pentru că, dacă cu un spec­tacol de teatru poți să joci în teatrul tău sau într-un turneu, cu televiziunea intri în casele a milioane de oameni.
Cum percepi condiția femeii musulmane?
D.D.: Mi-e foarte greu să vorbesc despre asta, pentru că eu am perceput femeia musulmană prin intermediul rolului din telenovela „Iubire și onoare”. Am citit foarte mult despre femeia din lumea musulmană și rolul meu este cel al unei europence care trece la religia mu­sul­mană. În cele opt luni de filmare, pur și simplu m-am confundat cu povestea Raniei. Eu am trăit într-o lume, într-o poveste, o ecranizare, așa că pot spune ce cred despre viața personajului meu, dar despre femeia musulmană nu sunt în măsură să fac declarații. Cât despre filmări, am avut norocul să ajungem în Turcia, unde am filmat și am avut șansa să înțelegem mult mai bine ce înseamnă această lume. În rest, joc înconjurată de monștri sacri ai scenei româ­nești, dar și de tineri extrem de talentați. Și de la fiecare am câte ceva de învățat, aproape întotdeauna.
Ce apreciezi la oameni, în general?
D.D.: Nu poți aprecia un singur lucru. Lumea este făcută ca unele să curgă din altele și nimic nu este întâmplător. Apreciez cinstea, iubirea, prietenia, dar toate acestea merg, de regulă, împreună.

Interviu: Ivana Iancu

Comments

comments

Previous:

Mihaela Tatu merge mai departe

Next:

„Meseria asta a fost visul meu“

You may also like

  1. nu-mi plac oamenii care se eschiveaza sa raspunda la intrebari concrete,parerea mea despre femeia din lumea musulmana este o viata plina de renunutari,frustari,umilinta.

Post a new comment