Curățenie în trusa de cosmetice

16 March of 2017

Curățenie în  trusa de cosmetice – Niciunei femei nu-i place ca tenul să-i fie invadat de pete sau coșuri ori bubițe provocate de alergii. Două dintre cauzele apariției acestor neajunsuri sunt legate de păstrarea și întreținerea deficitară a produselor cosmetice.

Bureței pentru fondul de ten, pensule pentru fardul de ochi, blush pentru obraji, rujuri pentru buze și câte alte produse de make-up nu folosim zilnic! Pentru a scoate în evidență frumusețea și pentru a ne simți mai bine în pielea noastră. Dacă însă nu avem grijă, toate 
se pot întoarce împotriva noastră.

Șterge trusa cu un șervețel umed (demachiant sau pentru bebeluși)! Astfel, îndepărtezi urmele de praf și de machiaj care s-au întins peste tot.

2 Urmele de mascara de pe ondulatorul de gene care îți face privirea atât de pătrunzătoare dispar ca prin minune dacă apropii o brichetă aprinsă de partea superioară din metal. 
Cu un șervețel uscat, îndepărtează apoi urmele rămase.

3 Ai obiceiul să le împrumuți rujul 
prietenelor? Ei bine, atunci bagă-l seara în congelator pentru a distruge bacteriile. Iar a doua zi, scoate-l cu o jumătate de oră înainte de a-l aplica pe buze.

4 Pudra, blush-ul și fardul de ochi se dezinfectează eficient cu alcool. Umple cu alcool sanitar recipientul unui spray care s-a terminat și aplică 2-3 pufuri pe fardul respectiv.

5 Periile de toate mărimile și formele se curăță bine cu șam­pon de bebeluși și ulei de măsline. Cum este foarte delicat, șam­po­­nul nu atacă firele din care acestea sunt confecționate. Așa că ames­tecă-le  într-un bol în cantități egale. După ce cu­reți peria, clă­tește-o cu apă călduță.

6 Bureții pentru aplicarea fondului de ten sunt foarte căutați și apreciați. Dar și ei se murdăresc foarte repede. Urmele se îndepărtează cel mai bine cu săpun. Curăță burețelul la fel cum procedezi atunci când te speli pe mâini cu săpun solid. După ce l-ai acoperit de spumă, clătește-l bine.

Nu uita nici de perie! Cu siguranță, este plină de fire de păr. Cu ajutorul unui creion, ridică-le de la bază spre partea superioară și taie-le cu foarfeca. După ce ai îndepărtat firele de păr, curăță bine peria cu apă și șampon.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

8 pași simpli pentru un machiaj de divă

Next:

Cum să faci un machiaj pin-up

You may also like

Post a new comment