Curatenia de primăvara – baie si bucatarie

08 March of 2016

Tuturor ce place să avem o casă curată, dar nu vrem să ne petrecem tot timpul liber ștergând praful și spălând în baie. Câțiva experți ne-au dezvăluit trucuri simple cu ajutorul cărora facem curățenie rapid.

Baia este, prin excelență, locul destinat purificării și curățării corpului. Tocmai de aceea ea trebuie să strălucească și să fie impecabilă, lucru nu întotdeauna ușor de realizat. Însă experții noștri cunosc câteva trucuri simple cu ajutorul cărora poți să te simți excelent în baia ta.

Cabina de duș are pereți din sticlă? Ei trebuie frecați de două ori pe lună cu puțin ulei de lămâie, pentru ca apa să alunece și să nu apară petele specifice după duș. Dacă ai în baie o perdea la duș și observi că la baza ei se formează pete de mucegai, pune-o în mașina de spălat, împreună cu câteva prosoape, și spal-o cu un program scurt. Petele de mucegai vor dispărea rapid.

Pentru vasul de toaletă, folosește produse de curățat care conțin acid citric. Acesta dizolvă petele și, în plus nu este toxic. Schimbă periodic peria de curățat a vasului. Desfundă în mod regulat chiuveta cu un produs adecvat. În fiecare seară, șterge podeaua băii cu o bucată de hârtie de toaletă umezită. În felul acesta nu te vor mai deranja perii de pe jos.
Seara, înainte de culcare, șterge cu o cârpă umedă cada sau vasul de duș, vasul de toaletă și oglinzile. Pune hainele murdare în coșul de rufe și, dacă este nevoie, schimbă prosoapele cu unele curate. Dacă vei clăti chiuveta și cada cu apă amestecată cu lămâie, baia ta vă avea mereu un miros proaspăt.

În bucătărie, începe mereu cu aragazul, de obicei el este cel mai murdar obiect din bucătărie. Continuă cu chiuveta. Poate ți se pare greu de crezut, dar aici se află cele mai multe bacterii din casă. Spală bine suprafețele cu apă caldă și detergent, apoi stropește cu o soluție cu oțet, pentru dezinfectare, și las-o să se usuce la aer.

Curăță bine cu o cârpă înmuiată în apă cu detergent toate suprafețele și frontul de lucru, în sensul acelor de ceas. În felul acesta vei fi sigură că n-ai ratat nici un loc și vei avea satisfacția că vezi clar cum bucătăria devine mai curată.

Nu uita de cuptor: el se curăță cu un șervet de hârtie. Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute, amestecă într-un castron mic o lămâie tăiată felii și stoarsă, puțină sare și câteva cuburi de gheață. Înmoaie o cârpă în acest amestec și clătește suprafețele cu ea. Amintește-ți mereu că este mai ușor să curăți pete ușoare decât pe cele adunate de-a lungul timpului.

De aceea este bine ca o dată pe săptămână să speli toate suprafețele. Chiuveta, desigur, are nevoie de o atenție zilnică, dar a întreține este mai simplu decât a curăța, așa că mai bine să petreci 10 minute în plus pe zi decât câteva ore la sfârșitul săptămânii.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Roxana Melnicu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Sfaturi de ingrijire pentru Craciunita

Next:

Cat de departe merge dragostea pentru animale

You may also like

Post a new comment