Cupluri regale, iubiri de poveste

04 June of 2011

Cupluri regale, iubiri de poveste – Tinere, frumoase, de viță nobilă sau nu, partenerele principilor Europei au suscitat fantezia celor care mai cred în dragoste

Foto: Hubert Burda Media

Diana Frances Spen­­cer s-a năs­­­cut la 1 iulie 1961 la Park House, Sandringham, Anglia, și a fost cea mai mică dintre fiicele lui John Spencer, Vicontele Althorp, și ale primei sale soții, Frances, Vicontesa Althorp. După ce tatăl său a do­bândit titlul de conte, în 1975, Diana a devenit cunos­cută drept Lady Diana Spencer. În copilărie, i-a avut ca parteneri de joacă pe Prințul Andrew și Prințul Edward, fiii mai mici ai Reginei. După ce și-a terminat studiile, Lady Diana a devenit educatoare la o grădiniță din Londra.

Atunci când a început povestea de dragoste dintre Lady Di şi Prinţul Charles, ea avea numai 19 ani și era extrem de timidă și de lipsită de experiență. În 1977, la 16 ani, pe când studia în Elveția, Diana l-a cunoscut pe viitorul ei soț, care ieșea pe atunci cu sora ei, Lady Sarah. Pentru a avea aprobarea familiei lui Charles și a sfătuitorilor acestuia, orice posi­bilă mireasă trebuia să provină din me­diul regal sau aristo­cra­tic, să fie vir­gină și să fie pro­testantă. Condiții care au fost întrunite de viitoarea Prin­țesă a Inimilor.

Logodna Dianei (20 de ani) şi a lui Charles (32 de ani) a fost anunţată în grădi­nile Palatului Buckingham pe 24 fe­bruarie 1981, când Diana şi-a arătat inelul de logodnă cu aur alb, în valoare de 30.000 de lire sterline, care avea un safir oval, înconjurat de 14 diamante.
La nunta de basm, ce a avut loc pe 29 iulie 1981,

Diana a purtat o rochie în valoare de 9.000 de lire sterline, cu o trenă lungă de 6,25 metri și cu cele mai frumoase broderii. Au avut doi băieți, Prinții William și Harry, dar relația lor n-a strălucit nicio­dată, în 1992 cei doi despăr­țindu-se. Ca și Grace, și Diana a avut un sfârșit tragic, tot într-un accident de mașină, în 1995. Totuși, ea trăiește încă, în ini­mile „supușilor“.

Data de 29 aprilie 2011 este o zi memorabilă nu numai pentru britanici, ci pentru lumea întreagă: ziua nunții Prinţului William cu Kate Middleton, de acum Ducele şi Ducesa de Cambridge. Căsă­toria celor doi foști colegi de facultate la Universitatea St. Andrews din Scoția (unde ea a studiat Istoria Artelor, iar el, Geografie) vine după o relaţie de 10 ani marcată de suişuri şi co­bo­râşuri și este o „infuzie“ de prospețime și de umanitate adusă Coroanei.

Ea este cea de-a şasea Catherine în istoria Casei Regale Britanice, după Caterina de Valois, Catherine de Aragón, Catherine Howard, Catherine Parr şi Catherine de Braganza.

Will a remarcat-o pe Kate la o prezentare de modă în studenție. Curând, cei doi ti­neri aveau activități și prie­teni comuni, ba chiar împăr­țeau o casă din apropierea facultății. Deși nu este de viță nobilă, Kate provine dintr-o familie onorabilă și bogată: mama, fostă stewar­desă, și ta­tăl, fost controlor de trafic la British Airways, au pus pe picioare o afacere cu accesorii pentru petreceri, care i-a făcut milionari.
Inelul de logodnă este cel al Dianei, pentru ca și ea să fie mereu prezentă, după cum a spus Will.

Grace Kelly (1929 -1982) este poate pri­ma Cenu­șă­rea­să de­ve­nită prințesă.

Provenită dintr-o fa­milie bogată de catolici irlandezi fervenți, actrița ame­ricană a întruchipat visul ori­cărei fete, acela de a deveni prințesă la propriu, nu doar pentru o zi, la nuntă. Ceremonia în care Grace şi Rainier
şi-au unit destinele a fost in­timă; au participat numai 100 de persoane. Cei doi s-au căsă­torit pe 18 aprilie 1956. Grace avea 26 de ani, iar Rainier, prin­ţul de Grimaldi, 32 de ani.

În primăvara anului 1955, Grace Kelly, care tocmai câș­ti­gase cu 2 luni în urmă o statuetă Oscar pentru rolul din „The Country Girl“, participa la Festivalul de Film de la Cannes, unde avea să-l întâl­nească pe Prințul Rainier al III-lea de Monaco. După circa 8 luni de la eveniment, cei doi își anunțau logodna.

Rochia lui Grace a fost creată de Helen Rose, cea care a îmbrăcat-o în filmele „Înalta societate” şi „Lebăda”. A fost cea mai scumpă rochie pe care Rose a creat-o vreodată. Din mătase şi organza cusute manual, rochia a avut 800.000 de paie­te şi 1.500 de perle şi cris­tale. Actriţa a purtat un inel Cartier cu smarald de 12 carate, cu două diamante, montate în platină.

Buchetul de mireasă al lui Grace a fost din lăcră­mioa­re, iar tortul regal a avut 5 etaje şi a fost tăiat cu sabia Prinţului Rainier. După ce s-a terminat ceremonia, cuplul a ieşit la balcon, ca să-i salute pe cei 3.000 de oameni strânşi în piaţa palatului.

Trei copii au fost rodul aces­tei fascinante povești de dragoste: Prințul Albert de Monaco și Prințesele Caro­line și Stéphanie. Totuși, Grace nu a avut deloc o viață ușoară, având în vedere atmosfera re­ce, mai mult decât proto­co­lară de la Palat, uneori voit creată de mama-soacră.
Deși viața lui Grace a fost curmată în mod tragic pe 14 septembrie 1982 în urma unui accident de mașină, povestea de dragoste nu s-a sfârșit aici, Prințul Rainier rămânându-i fidel până la moartea sa, 23 de ani mai târziu.

Comments

comments

Previous:

Pasiune în căsnicie

Next:

6 motive sexy să faceți dragoste în noaptea asta

You may also like

Post a new comment