Cumpărături de sărbători: Topul preferințelor celor care iau cu asalt magazinele

15 January of 2021

Sărbătorile, de orice natură ar fi ele, reprezintă una dintre celee mai frumoase perioade ale anului. În preajma sărbătorilor, fiecare persoană încearcă să petreacă timp prețios alături de cei dragi și să-i surprindă cu daruri inedite. De altfel, nu este de mirare că tot ce înseamnă cumpărături se transformă în sportul nostru național. Atunci, magazinele sunt pline de oameni care vor să ofere cadouri dintre cele mai inspirate și să pregătească bucate savuroase pentru masa de sărbătoare. Pentru unii, febra cumpărăturilor începe devreme, în timp ce alții iau cu asalt supermarketurile cu doar câteva zile înainte de sărbătoarea respectivă. Fără îndoială, nimeni nu ratează o „cursă” prin magazine pentru a cumpăra diverse produse. Printre cele care se află în preferințe sunt:

Articole vestimentare

În topul preferințelor românilor pentru sărbători se află articolele vestimentare. De la mănuși și fulare până la tricouri, geci sau căciuli, oamenii aleg să-și achiziționeze, în primul rând, haine personalizate, care să aibă ca temă principală ideea de sărbătoare. Sunt de preferat articolele în nuanțe de alb, roșu, auriu și argintiu, confecționate din materiale de calitate. În luna decembrie, spre exemplu, aproape orice persoană care oferă cadouri familiei și prietenilor alege să opteze pentru un articol vestimentar deosebit.

Produse alimentare

În goana după cadouri, este foarte important să nu uităm nici de bucatele tradiționale. Bineînțeles, românii care iau cu asalt magazinele achiziționează, în primul rând, carne și produse din porc, dar și diferite mezeluri și aperitive uscate, condimente, fructe, cozonaci, prăjituri sau alte dulciuri.

Jucării și jocuri

A doua categorie de bunuri vizată de români, atunci când merg la cumpărături pentru diverse sărbători, o reprezintă jucăriile. Pentru trebuie să le ofere celor mici lucrurile preferate, la raioanele cu jucării din toate magazinele este mare aglomerație în această perioadă. Însă, pe lângă cei mici, și adulții aleg să-și ofere în dar diferite jocuri de societate adaptate vârstei lor sau chiar produse unicat, pentru colecționari.

Produse electrocasnice

O parte din banii cheltuiți pentru sărbători merge și către electrocasnice. În prag de Sărbători, retailerii vin în întâmpinarea cumpărătorilor cu tot felul de oferte avantajoase, extrem de tentante pentru cei care au nevoie, de exemplu, de un frigider sau un aragaz nou. Produsele electrocasnice mici sunt preferate de mulți și pentru a fi oferite cadou, cum ar fi aparatele pentru cafea, blenderele sau roboții de bucătărie.

Produse cosmetice și accesorii personale

În ultimii ani, foarte multe persoane au ales să-i bucure pe cei apropiați cu diferite produse cosmetice sau accesorii personale. Poate fi vorba despre creme, parfumuri, truse pentru manichiură, seturi de bărbierit, casete de bijuterii, portofele, genți sau ceasuri. Astfel de produse pot fi combinate cu ușurință pentru a crea un cadou și sunt preferate de români fiindcă au de ales dintr-o gamă extrem de variată.

Cărți

Dacă în țări precum Polonia sau Cehia, cărțile se găsesc între primele obiecte achiziționate de sărbători pentru a fi oferite cadou, la noi sunt mai puțin apreciate. Acestea ajung să completeze darurile copiilor sau sunt oferite celor pasionați de lectură ori colegilor de birou. Cărțile reprezintă un cadou universal, și, pentru că nu poți da aproape niciodată greș cu ele, se regăsesc pe lista preferințelor românilor. 

Cu siguranță, astfel de lucruri se găsesc și pe lista ta de cumpărături pentru sărbători. Nu sunt deloc puține așa că și cheltuielile vor fi pe măsură. Dacă ai și o familie numeroasă, probabil va trebui să iei un împrumut până la salariu urgent, ca să achiziționezi tot ceea ce trebuie pentru sărbătorile de peste an. Însă, această perioadă trebuie să fie plină de zâmbete și voie bună, de aceea, merită tot efortul pentru a o face perfectă!

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

esti inteligenta

Previous:

Semne care arată că ești inteligentă

De ce crește numărul femeilor care aleg să fie singure

Next:

De ce crește numărul femeilor care aleg să fie singure

You may also like

Post a new comment