Cum tratezi mahmureala

15 January of 2016

Dimineața de a doua zi…

După o noapte plină stropită cu un pahar în plus, tTe-ai trezit, a doua zi după o petrecere, cu dureri de cap și o senzație de greață? Mahmureală se cheamă și se poate trata! Dacă în focul distracției, ai pierdut numărul cocteilurilor și ai exagerat un pic cu alcoolul băutura te-a deshidratat, determinând dilatarea vaselor de sânge (migrene) și crescând aciditatea sângelui (acidoză).

Iată câteva sfaturi rapide prin care poți reduce senzațiile  neplăcute de mahmureală:

Bea lichide multe!
Imediat ce te-ai trezit, bea două pahare mari cu apă, care vor contracara deshidratarea. Sucurile de grepfrut, portocale sau roșii conțin fructoză, care accelerează metabolizarea alcoolului.
Cafeaua este un vasoconstrictor, micșorând diametrul vaselor de sânge cerebrale și eliminând migrenele.

Ce să mănânci?
Odată ce ai trecut peste senzația de greață, foarte indicată este supa de pui – hrănitoare, cam ca cea de la regim. Apoi, un milkshake de banane (1/2 cană cu lapte, miere după gust și o banană) înlocuiește potasiul și alte nutrimente pierdute din cauza alcoolului.
Nu sta în pat!
Chiar dacă instinctul te îndeamnă să lenevești, o plimbare sau o scurtă alergare va mări secreția de endorfine, analgezicele naturale ale organismului.

Știi ce trebuie să bei?
Încearcă ceaiuri indicate pentru stomac sau ceaiuri hepatoprotectoare. Foarte bun e ceaiul de mentă – e ca un balsam pentru stomac și revigorează psihic.

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Exercitii simple pentru o memorie buna

Next:

Alimente exceptionale cu efect antibiotic

You may also like

Post a new comment