Cum tratezi buzele crapate

15 January of 2016

Crăpate, uscate și ustură! Cunoști senzația neplăcută. Buzele tale au nevoie, mai ales în perioadele friguroase, de o îngrijire specială.

Adio, buze uscate!
Dacă pentru pielea corpului și a mâinilor ai deja un întreg arsenal de produse care te ajută să lupți împotriva uscării lor, iată ce-ți propun pentru îngrijirea buzelor.

Înainte de a-ți curăța tenul, indiferent că folosești demachiant sau apă, aplică balsam pe buze. Produsele care îndepărtează machiajul usucă, și ele, buzele și pot duce la iritarea sau crăparea lor.

Caută produse de îngrijire care conțin ulei de migdale sau unt de shea. La magazinele naturiste cu siguranță găsești sticluțe cu așa ceva. Cu ajutorul degetelor sau cu un bețișor de unghii, aplică câțiva stropi.

Castravetele este și el foarte bun în tratarea buzelor foarte uscate. O feliuță subțire te ajută să scapi de senzația de mâncărime și usturime.

Știu, cu toatele avem obiceiul de a ne umezi buzele cu limba. Dar acest obicei dăunează. Saliva conține acizi care irită.

Nu uita să le exfoliezi, de cel puțin două ori pe săptămână, mai ales în sezonul rece. Pentru a îndepărta cojițele, folosește un gomaj preparat chiar la tine în casă, foarte simplu: puțin mălai sau miere în combinație cu un ulei emolient. Aplică pasta obținută chiar cu degetele, pentru a simți mai bine zonele aspre. Nu freca însă. Cu mișcări delicate, acoperă întreaga suprafață a buzelor. Nu renunța la balsamul de buze nici înainte de culcare.

Nu respira pe gură. Și acest obicei îți dăunează. Peste noapte, buzele se pot usca din cauza aerului uscat din dormitor. Și, știi cum se spune, mai bine să previi decât să tratezi!

Chiar și mâncarea foarte condimentată îți poate dăuna. Consum-o cu moderație, mai ales iarna, când buzele sunt oricum mai sensibile.

Citeste si:

Buze sanatoase iarna

Buze fermecătoare!

 

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Podoaba capilara si alimentatia

Next:

Cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea parului iarna

You may also like

Post a new comment