Cum transformi noaptea in zi

12 November of 2015

Uneori din cele mai diferite motive trebuie să transformi noaptea în zi. Poți face asta cu energizante și cafea, ceea ce este extrem de periculos pentru sănătatea ta sau o poți face cu soluții blânde care să susțină efortul de a transforma noaptea în zi.

1. Un pui de somn. Nu mai mult de 25 de minute și nu mai târziu de șapte ore înainte de ora obișnuită de culcare. E mai eficient dacă înainte bei… o cafea fierbinte! Combinând astfel, te vei scuti de alte cafele și vei îndepărta durabil ispita de a dormi.

2. Gustarea potrivită. Formula câștigătoare: proteine + fier + vitamina C (pentru ca fierul să fie absorbit). Iată cum s-ar putea traduce aceasta: salată de frunze de spanac proaspete cu ouă fierte și lămâie, servită cu lipie și humus.

Citeste si: Insomnia, coşmarul care te ţine trează noaptea

3. Bea lichide. Deshidratarea este un hoț perfid de energie.

4. Pauze! Fă o plimbare scurtă și alertă în natură, de preferință pe timp de zi, pe lumină; când ești în fața calculatorului merită să iei o pauză și să vizionezi acele filmulețe nostime cu animale care circulă pe mediile de socializare (stimulează secreția de oxitocină, hormonul confortului și tandreții și reduce rate de cortizol, hormonul stresului).

5. Ascultă muzica preferată! Chiar tare, dacă îți place – dar dotează-te cu căști! Și variază genurile…

6. Mestecă gumă. Este dovedit că a mesteca gumă reduce anxietatea și stimulează procesele cerebrale.

7. Respiră adânc și cu poftă neapărat aer curat la fiecare 60 de minute. Nu numai creierul, dar toate celulele corpului tău au nevoie de tot aerul pe care-l pot primi.

Citeste si: 11 tehnici care te ajută să adormi ușor

Regula spune că o noapte transformată în zi se recuperează în circa două zie cu două-trei ore de somn în plus, cu limiterea consumului de cafea și stimulente și cu o alimentație bazată pe fructe, legume și proteine de calitate.

Articol exclusiv online
Text: Roxana Melnicu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Când mergem la psiholog?

Next:

Optimism si pesimism , fata in fata

You may also like

Post a new comment