Cum te protejezi de razele UV – sfaturi pentru un bronz sănătos

25 September of 2019

Vara este de cele mai multe ori asociată cu bronzul, hainele colorate și zilele călduroase. Pielea bronzată atrage toate privirile, dar asta nu înseamnă că trebuie să dormim la soare pentru a avea o piele de invidiat. În plus, expunerea la soare pe o perioadă mult prea lungă poate duce la apariția arsurilor solare.

Femeile și bărbații iubesc bronzul, dar acesta trebuie controlat, iar pielea trebuie să aibă parte de îngrijirea corespunzătoare, pentru a putea evita problemele ulterioare. Este important să reții că nu doar corpul are nevoie de protecție împotriva razelor de soare, ci și zona feței și buzele. Buzele se pot distruge de la prea mult soare, în special dacă mergeți la mare. Citește pe vichy.ro despre buze crăpate și nu numai, apoi începe să le protejezi așa cum trebuie.

Pentru un bronz sănătos și de invidiat, am creat o listă cu cele mai importante aspecte de care să ții cont pentru acest lucru.

Aplică protecția solară potrivită

În funcție de tipul de piele pe care îl ai, protecția solară diferă. Dacă ai pielea albă sau nu te-ai mai expus la soare, ai nevoie de o protecție solară cu SPF50. Aceasta filtrează până la 98% din razele UVB, ceea ce oferă pielii o protecție maximă. În schimb, dacă pielea ta este mai închisă la culoare și dacă ai mai avut contact cu soarele, este de ajuns o protecție solară cu SPF15. Pielea se va bronza chiar și dacă folosești protecție solară, dar puțin mai lent. De asemenea, aplică pe buze un balsam care conține protecție solară, pentru a evita crăpăturile ce pot apărea din cauza soarelui sau din cauza vântului.

Stai la soare o perioadă determinată

Pielea are un anumit interval în care se poate bronza, după care statul la soare este inutil. Pielea nu mai poate produce melatonină, deci după un interval de 2-3 ore la soare aceasta este supusă riscului de deteriorare din cauza razelor UV.

Ia pauza de la soare

Așa cum am spus, pielea are un anumit interval în care se poate bronza, motiv pentru care este indicat să iei pauză de la soare la anumite intervale de timp. De exemplu, poți sta la soare o oră, după care poți sta sub umbrelă pentru următoarea oră. Acest lucru va proteja pielea de soare și va facilita extinderea bronzului.

Renunță la cremele pentru accelerarea bronzului

Accelerarea bronzului prin intermediul unor creme nu este benefic pentru piele, ci îi poate dăuna acesteia. În schimb, poți lua anumite suplimente care să faciliteze producția de melatonină a pielii, cum ar fi cele de beta-caroten. Consumul zilnic de 25g de beta-caroten poate crește sistemul natural de apărare a pielii și facilitează apariția bronzului. Poți începe să consumi chiar de la începutul primăverii, pentru a începe să prinzi culoare puțin câte puțin în zilele însorite.

Consumă alimentele potrivite

Înainte de expunerea la soare trebuie să consumi alimentele potrivite, cum sunt cele bogate în antioxidanți. Fructele și legumele portocalii și roșii te pot proteja de razele soarelui cu până la 33%. De asemenea, ceaiul verde și peștele au efecte antiinflamatorii, iar ciocolata neagră este bogată în flavonoide. Acestea protejează pielea de arsurile solare și pot reduce riscul de apariție a cancerului de piele. 

Așa cum ai văzut, nu este greu de gestionat un bronz frumos și sănătos și chiar dacă nu vei ține cont de toate sfaturile de mai sus, încearcă cel puțin câteva. Reține că protecția solară nu va împiedica apariția bronzului, ci doar îl va încetini. Cu toate acestea, sănătatea pielii este mult mai importantă decât o culoare frumoasă ce se va duce treptat, odată cu apariția sezonului rece.  

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: unsplash

Comments

comments

Previous:

Spune adio oboselii. Cateva sfaturi simple care functioneaza

aritmiile cardiace

Next:

Totul despre aritmiile cardiace. Tipuri, cauze, simptome, tratament

You may also like

Post a new comment