Cum și de ce să alegi un cântar de bucătărie

09 October of 2020

Cântarele sunt printre cele mai vechi instrumente folosite de om. Cel mai vechi model păstrat până în prezent datează din perioada Egiptului Antic, în jurul anului 3000 i.Hr. Prin urmare, aceste instrumente de cântărire au fost un aliat prețios de-a lungul istoriei umanității și, până în prezent, sunt utilizate în multe contexte personale, dar și productive sau comerciale. Una dintre cele mai răspândite utilizări a fost întotdeauna aceea de a cântări alimentele, mai întâi în scopuri comerciale și apoi în scopuri culinare.

De ce să folosești cântare de bucătărie

Primul răspuns este evident: deoarece este mult mai precis decât multe alte instrumente de măsurare. Deși există și alte metode de cântărire a alimentelor precum zahărul, peștele, uleiul, făina etc. fără cântar, acesta este cel mai precis.

Un cântar de bucătărie precis, dacă este bine calibrat, este un instrument excelent, în special pentru cei care pregătesc deserturi, un proces în care succesul rețetei depinde de corectitudinea dozelor.

O altă motivație excelență pentru utilizarea unui cântar de bucătărie este repetarea rețetelor. Cu siguranță, dacă vrei să dozezi exact ingredientele, ai nevoie de un cântar. Lipsa lui va face mai dificilă reluarea exactă a aceleiași rețete în viitor, riscând astfel ca rezultatele să fie fluctuante.

În cele din urmă, să ne gândim la cât timp economisești în bucătărie folosind cântarul de bucătărie: pur și simplu pui ingredientele pe farfurie, vezi gramajul precis și, dacă există ceva în neregulă, îndepărtezi sau, pur și simplu, adaugi până când se atinge cantitatea necesară. Majoritatea bucătarilor profesioniști preferă să folosească cântare de bucătărie în locul altor sisteme de măsurare mai aproximative, de asemenea, dintr-un motiv mai etic și mai ecologic: să evite risipă cât mai mult posibil.

Cum să alegi cântare de bucătărie

Dacă pregătirea mâncării este treaba ta, știi foarte bine cât de important este să ai la dispoziție un cântar pentru a cântări corect ingredientele și elementele în procesele de preparare. Fie că este vorba de rețete sau de servire, greutatea este un factor important atât în cost, cât și în calitate și rezultate. Prin urmare, cântarul va fi cu siguranță cel mai folosit instrument în fiecare zi. Există atât de multe tipuri de cântare de bucătărie pe cât există tipuri de bucătărie. Nevoi diferite, alegeri diferite!

În această mare varietate, există câteva caracteristici care merită să fie luate în considerare atunci când alegi un cântar de bucătărie adecvat. Iată 5 considerente cu adevărat importante pentru a alege cântarul:

În primul rând: calitate. Numai cântarele profesionale pot rezistă mult timp într-un mediu în care praful, apa și grăsimile sunt prezente mai mult decât oriunde altundeva. Componentele electronice de calitate proastă nu vor putea rezista atacurilor constante de acest tip.

În al doilea rând: funcționalitate. Alege instrumente care să garanteze practicitatea și precizia necesare, dar și funcții care te pot ajută să optimizezi timpii de procesare. Cântarul nu se referă doar la greutate, iar tehnologia presentă pe multe modele îți va permite să îți îmbunătățești productivitatea în fazele de cântărire.

În al treilea rând: tipul de alimente pulbere, granulare, solide sau lichide? Nu sunt la fel și nici cântarele nu pot fi la fel. Cântărirea alimentelor pulbere sau lichide necesită instrumente cu indici de protecție maximă dacă vrem să reziste.

În al patrulea rând: capacitatea și dimensiunea. Standardele europene necesită în aceste cazuri cântare conforme și calibrate. Alege cu atenție capacitatea maximă a cântarului și, în consecință, dimensiunile sale generale.

Al cincilea: igienă și contaminare. Ambalarea alimentelor este o componentă crucială în ciclul de producție, deoarece asigura că acestea ajung intacte și necontaminate către consumatorul final. Cântarele utilizate sunt o parte integrantă a acestui ciclu. Există multe modele care îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță a sănătății și igienei în ceea ce privește cântărirea alimentelor.

 

Articol realizat împreună cu Biano.ro

Sursă foto: Biano.ro

Comments

comments

Previous:

Decizia istorică care poate facilita trecerea fumătorilor adulți de la țigările clasice la alternative mai bune

ghete dama

Next:

(P) Evită aceste greșeli atunci când achiziționezi ghete de damă!

You may also like

Post a new comment