Din ce în ce mai multe femei încearcă să facă față perioadei menopauzei căutând metode alternative și resping din start riscurile asociate terapiei de înlocuire a hormonilor pentru a trata simptomele neplăcute.
Printre aceste efecte, cel mai des se regăsesc: niveluri fluctuante de estrogen și progesteron, bufeuri, insomnie, depresie, dureri de sân și modificări de dispoziție. Din fericire, există o serie de remedii naturale disponibile. Iată-le:
Cohosh negru – este unul dintre cele mai populare și mai studiate remedii naturale pentru bufeuri. Acesta este derivat dintr-o plantă din estul Americii de Nord și a fost folosit de secole. Puți lua cohosh negru sub mai multe forme: capsule, tablete sau amestecate cu apă. Se crede că se comportă similar cu serotonina din creier. Acest comportament include rărirea stărilor de depresie și reglarea temperaturii corpului.
Vitamina D – este un element esențial pentru un corp sănătos. Ajută reînnoirea osoasă, creșterea normală a celulelor și echilibrul hormonal, care sunt toate importante pentru femeile aflate la menopauză. Vitamina D este adesea denumită „vitamina solară”, deoarece organismul o produce ca răspuns la expunerea la soare. Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, capacitatea lor de a absorbi vitamina D scade, crescând riscul de pierdere a densității osoase. Acest lucru face necesar încorporarea vitaminei D în dieta femeilor la menopauză.
Acupunctura – ameliorează simptomele menopauzei. Unii cercetători susțin că beneficiile acupuncturii sunt doar rezultatul efectului placebo, însă studiile au arătat că acupunctura ar putea fi o alternativă rezonabilă.
Mindfulness – este o practică yoga de respirație și are un efect calmant dovedit asupra minții, ușurând unele simptome de menopauză, cum ar fi anxietatea și bufeurile.
Sunătoarea – este printre cele mai populare ierburi utilizate în Statele Unite ca tratament alternativ pentru schimbările de dispoziție la menopauză, îmbunătățirea somnului, relaxarea și reducerea depresiei și a anxietății. Frunzele și florile sunt recoltate și uscate. Acestea pot fi apoi preparate într-un ceai sau luate într-o pastilă sau sub formă lichidă.
Ginsengul – este o plantă folosită pentru beneficiile sale terapeutice de peste cinci mii de ani de către chinezi, coreeni și americani autohtoni. Poate fi utilizat pentru a trata simptomele menopauzei, oboseală, anxietate și stres, deoarece este considerat un „reglator” al organismului și un „energizant”.
Citeste si: 10 întrebări și răspunsuri despre menopauză
Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: pixabay.com
Comments

Previous:
Nu bea apa noaptea, inainte de culcare. Nu-ti strici doar somnul

Next:
Antibioticele pot face rău copilului în perioada de alăptare?
You may also like
-
26 Jun
Regimul disociat, potrivit oricând
NutrițieÎți imaginezi cum ar fi să poți slabi mâncând oricât? După ce ai născut acest ...
-
14 Nov
Fibrilația atrială
MedicinăRomânia se numără printre țările din Europa cu incidență foarte ridicată de accident vascular cerebral, ...
-
12 Jan
Migrena, când vremea se dezlănțuie
SănătateNu este pentru nimeni un secret că schimbările de climă, de temperatură sau de presiune ...
-
28 Jun
Natura sursă de sănătate
SănătateMama natură are tot ce-ți trebuie pentru a fi frumoasă, sanatoasă și vesela! Iata cum ...