Cum să treci cu bine peste menopauză

30 June of 2020

Din ce în ce mai multe femei încearcă să facă față perioadei menopauzei căutând metode alternative și resping din start riscurile asociate terapiei de înlocuire a hormonilor pentru a trata simptomele neplăcute.

Printre aceste efecte, cel mai des se regăsesc: niveluri fluctuante de estrogen și progesteron, bufeuri, insomnie, depresie, dureri de sân și modificări de dispoziție. Din fericire, există o serie de remedii naturale disponibile. Iată-le:

Cohosh negru – este unul dintre cele mai populare și mai studiate remedii naturale pentru bufeuri. Acesta este derivat dintr-o plantă din estul Americii de Nord și a fost folosit de secole. Puți lua cohosh negru sub mai multe forme: capsule, tablete sau amestecate cu apă. Se crede că se comportă similar cu serotonina din creier. Acest comportament include rărirea stărilor de depresie și reglarea temperaturii corpului.

Vitamina D – este un element esențial pentru un corp sănătos. Ajută reînnoirea osoasă, creșterea normală a celulelor și echilibrul hormonal, care sunt toate importante pentru femeile aflate la menopauză. Vitamina D este adesea denumită „vitamina solară”, deoarece organismul o produce ca răspuns la expunerea la soare. Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, capacitatea lor de a absorbi vitamina D scade, crescând riscul de pierdere a densității osoase. Acest lucru face necesar încorporarea vitaminei D în dieta femeilor la menopauză.

Acupunctura – ameliorează simptomele menopauzei. Unii cercetători susțin că beneficiile acupuncturii sunt doar rezultatul efectului placebo, însă studiile au arătat că acupunctura ar putea fi o alternativă rezonabilă.

Mindfulness – este o practică yoga de respirație și are un efect calmant dovedit asupra minții, ușurând unele simptome de menopauză, cum ar fi anxietatea și bufeurile.

Sunătoarea – este printre cele mai populare ierburi utilizate în Statele Unite ca tratament alternativ pentru schimbările de dispoziție la menopauză, îmbunătățirea somnului, relaxarea și reducerea depresiei și a anxietății. Frunzele și florile sunt recoltate și uscate. Acestea pot fi apoi preparate într-un ceai sau luate într-o pastilă sau sub formă lichidă.

Ginsengul – este o plantă folosită pentru beneficiile sale terapeutice de peste cinci mii de ani de către chinezi, coreeni și americani autohtoni. Poate fi utilizat pentru a trata simptomele menopauzei, oboseală, anxietate și stres, deoarece este considerat un „reglator” al organismului și un „energizant”.

Citeste si: 10 întrebări și răspunsuri despre menopauză

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

apa noaptea, vezica urinara, somn intrerupt, femeie, insomnie

Previous:

Nu bea apa noaptea, inainte de culcare. Nu-ti strici doar somnul

alaptare, copil care suge, lapte matern

Next:

Antibioticele pot face rău copilului în perioada de alăptare?

You may also like

Post a new comment