Cum să-ți transformi baia într-un centru SPA destinat relaxării totale

30 May of 2017

Poți să creezi în propria casă atmosfera de relaxare supremă din centrele SPA, dacă ții cont de câteva sfaturi utile și trucuri ușor de pus în aplicare.

Ritmul alert al vieții moderne ne face pe multe dintre noi să alegem un duș rapid în detrimentul băilor lungi, în cadă. Studiile arată, însă, că băile calde te ajută să dormi mai bine, să combați stresul, dar și să alungi durerile, așa că ai toate motivele din lumea să faci din baia din casa ta un adevărat templu al relaxării. Iată câteva sfaturi utile pentru asta:

  • Esențiale pentru a transforma baia într-un loc în care toate grijile se risipesc

Primul lucru pe care îl ai de făcut pentru a transforma totalmente baia ta este să schimbi elementele care dictează atmosfera din această încăpere. Este vorba, desigur, despre decorul general, cel de la care trebuie să pornești de fiecare dată când alegi vreun element suplimentar, dar și cel mai important când vine vorba despre aspectul general al băii.

Este suficient să te uiți printre modelele acestea de gresie și faianță pentru baie, pentru a schimba complet aspectul acestei încăperi si pentru a realiza cât de bine te-ai simți într-o baie cu finisaje noi, moderne și elegante.

  • Lucrează la luminozitate

Nu poți să te relaxezi când ai în baie lumină rece, de neon, și nici când lumina este prea puternică. Te sfătuim să alegi becuri cu lumină caldă și dispozitive de reglare a intensității luminii (dimmer), pentru a avea parte de condițiile perfecte pentru a te destresa. Nu uita că ai mereu și varianta lumânărilor. Apride mai multe lumânări și bucură-te de o baie caldă așa cum se cuvine. Vei vedea că atunci când lucrezi la luminozitatea din cameră poți să schimbi în totalitate atmosfera din încăperea respectivă și să simți pe pielea ta diferența.  

  • Perna de baie pentru relaxare te va ajuta să te deconectezi total

În centrele SPA, atunci când stai în jacuzzi ai de obicei și un suport moale, ca o pernă, pentru cap. Poți la fel de bine să folosești unul și acasă la tine și să îți relaxezi fiecare mușchi din corp. Vei găsi în magazinele de decorațiuni perne de baie, moi, impermeabile și care te vor ajuta să te simți în propria baie ca într-un salon SPA.

  • Folosește-te de arome și săruri de baie, pentru a te simți cu adevărat răsfățată

Dacă vrei să ai parte de o baie cu efecte calmante și destresante, ai nevoie de puțin ajutor din natură. Îți propunem să pui în apa de baie niște uleiuri esențiale cu proprietăți relaxante dovedite. Uleiul esențial de lavandă este una dintre cele mai bune alegeri, mai ales dacă faci baie înainte de culcare. Te va ajuta să uiți complet de grijile de la birou și să te odihnești mai bine ca niciodată.

Nu uita să folosești și săruri de baie. Îți sugerăm sarea amară (sulfatul de magneziu) care ajută la scăderea nivelului de cortizol din organism, contribuie la regenerarea și hidratarea pielii și te ajută să dormi mai bine. Optează pentru sare amară 100% naturală, pe care o găsești fie în magazinele naturiste, fie în farmacii. Ține mereu pe marginea căzii un bol cu sare amară, în felul acesta nu o să uiți niciodată să pui sare în apa de baie.

După o zi încărcată, o baie caldă este exact ce ai nevoie pentru a uita complet de griji și pentru a te lăsa pradă relaxării totale. Ce spui, ești de acord cu noi?

 

 

Sursa foto: Shuttertstock

Comments

comments

Previous:

5 motive pentru care baia este cel mai important spațiu din întreaga casă

gradina

Next:

Cum să îți amenajezi un loc de relaxare în grădină

You may also like

Post a new comment