Cum să scapi de o migrenă fără medicamente în câteva minute

05 April of 2018

Sunt multe motive care pot declanșa o migrenă, de la prea mult timp petrecut în fața unui monitor sau ecran, fie el și al telefonului mobil, până la lipsa unor substanțe din organism. Indiferent de motivul pentru care te procopsești cu o durere puternică de cap, mai importantă decât sursa durerii este găsirea unui leac rapid, care să îți readucă starea de bine. Și pentru că medicamentele sunt ultimul resort la care ar trebui să apelăm, din pricina efectelor adverse pe care le pot avea asupra organismului nostru, trebuie să găsim o rezolvare fără a lua pastile. Așa că am pregătit pentru tine câteva soluții la îndemână care te pot scăpa de migrene în câteva minute. Iată care sunt acestea!

Bea apă

Deși acest sfat ți se poate părea prea simplu, este cel mai la îndemână și foarte ușor de aplicat. Deseori, corpul nostru ajunge la un stadiu de deshidratare pe care nu îl percepem decât mult prea târziu, când migrena s-a instalat deja. Chiar dacă va dura câteva minute până să își facă efectul, apa te va ajuta să îți recapeți starea de bine și îți va hidrata creierul. Încearcă cu un singur pahar, iar dacă durerea persistă, mai bea unul la un sfert de oră.

Caută rezolvarea în produsele naturale

Uneori, simți că un simplu pahar cu apă sau câteva minute de relaxare nu sunt suficiente pentru a combate o durere de cap insuportabilă. Pentru asta, ai la dispoziție sumplimentele naturale pentru migrene. Acestea sunt extrase direct din natură și promit să îți reducă senzațiile neplăcute la câteva minute distanță după ce le-ai administrat. Ia-le întocmai cum recomandă prospectul lor și nu face abuz, chiar dacă sunt 100% naturale. Nimic din ce e prea mult nu face bine corpului tău.

Fă pauze mai dese

Dacă obișnuiești să lucrezi mult, mai ales din fața calculatorului, e posibil ca migrena ta să se datoreze ochilor suprasolicitați. Obișnuiește-te să faci pauze de câte minimum cinci minute la fiecare oră petrecută în fața unui monitor. Dacă ai posibilitatea, fă câțiva pași sau caută un punct fix aflat la depărtare pe care să îl privești pentru câteva secunde. Creându-ți acest ritual de relaxare, vei observa că în câteva zile nu te vei mai confrunta cu dureri de cap, iar ochii nu vor mai arăta ca și cum nu ai mai dormit de câteva zile.

Bea o cafea

Deși ideea că o cafea te poate salva de durerile de cap este controversată, ar trebui să încerci și această metodă. Unul dintre motivele pentru care pot apărea migrenele este că inima nu pompează suficient sânge către creier. Cofeina este cel mai la îndemână supliment cu ajutorul căruia poți relua imediat activitatea. Așadar, pregătește o porție zdravănă de cafea și savureaz-o alături de ceva dulce, iar durerea de cap va trece ca prin minune.

Activitatea sexuală regulată contribuie și ea la menținerea unei stări de bine și evitarea migrenelor, așa că nu refuza cea mai veche și mai de efect soluție prin care poți îndepărta durerile de cap. Nu uita să te hrănești echilibrat și să te bucuri de plimbări dese în aer liber.

Citeste si:

 

sursa foto: pixabay.com

sursa Digital workforce

Comments

comments

Previous:

Sensibilitatea la schimbările de vreme

Next:

Cum poți scăpa de hemoroizi fără operație în 5 pași

You may also like

Post a new comment