Se formează în spațiile umede, de obicei în sezonul rece, este inestetic și nesănătos. Mucegaiul e o ciupercă ce se dezvoltă cu repeziciune prin spori, iar probleme apar când concentrația lor crește semnificativ.
Cu toate că este vizibil, multe persoane cred că e doar o mică pată de murdărie în baie sau bucătărie și nu-i acordă suficientă atenție. Însă, pe măsură ce colonia crește, apare inevitabil mirosul specific. Verifică dacă țevile de apă nu au urme de scurgere, dacă umiditatea din apartament nu este foarte mare și dacă există fenomenul de condens, în special în zona ferestrelor. În plus, unii dintre membrii familiei pot fi afectați de alergii ce nu pot fi asociate cu factorii clasici de mediu.
Cele mai bune soluții
1 Repară țevile deteriorate și aerisește des. Instalează o hotă în bucătărie care să absoarbă aburii, folosește ventilatorul din baie și nu usca rufele în casă.
2 Elimină umezeala din încăperi. Pornirea aerului condiționat te poate scăpa de această problemă, însă cel mai simplu este să cumperi un dezumidificator. În limita posibilităților, lasă geamurile pe modul batant pentru a permite aerului să se miște.
3 Folosește produse specifice pentru îndepărtarea mucegaiului de pe obiectele sanitare, pereți sau ferestre. De mare ajutor sunt substanțele pe bază de clor, oțet, amoniac sau borax (utilizat pentru producerea detergenților sau săpunurilor).
4 Dacă mucegaiul ți-a afectat pereții, este indicat să zugrăvești din nou, dar nu înainte de a curăța și reface tencuiala. În magazinele de specialitate vei găsi vopseluri care blochează umezeala.
Citeste si:
- Acasă. Trei povești care trăiesc cu tine, sub același acoperiș
- Cum să ai parte de relaxare totală când ajungi acasă. 5 trucuri
- Mierea ingredient de baza pentru cosmeticele facute acasa
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Recomandări practice pentru amenajarea livingului

Next:
Cum să ai geamuri curate în doi pași și trei mișcări
You may also like
-
10 Sep
Țestoasa își invită stăpânul la calm
Casa și grădinaTe-ai gândit la un companion calm, liniștit, care nu cere atenție specială și nu face ...
-
22 Dec
Sfaturi de ingrijire pentru Craciunita
Casa și grădinaPoinsettia sau Euphorbia pulcherima, cum este denumită ştiinţific, își face apariţia în casele noastre mai ...
-
12 Jul
Cum îți poți înnoi decorul locuinței cu cele mai mici cheltuieli posibile
Casa și grădinaVara este sezonul renovărilor, iar dacă simți nevoia unei schimbări, variantele de mai jos au ...
-
23 Jul
Fericirea mea cu patru lăbuțe
Casa și grădinaUn prieten necuvântător poate aduce bucurie și încântare în viețile noastre. Iată mărturiile a trei ...