Deși aplicabile în special pentru zone ca Africa, Asia sau America latină, următoarele sfaturi de călătorie se pot aplica și pe alte continente pentru că boala poate apărea oriunde, chiar și în cele mai dezvoltate țări. Și ce poate fi mai neplăcut în vacanță decât să te simți rău?
De la avioane cu aer recirculat și prea multe activități într-un timp scurt la apă contaminată, există o mulțime de modalități de a vă îmbolnăvi în timpul unei călătorii.
1. Apa contaminată ar trebui să fie o preocupare importantă pentru orice turist care nu dorește să piardă zilele de vacanță. Holera, Hepatita A sau febra tifoidă sunt doar câteva dintre bolile transmise de apă care afectează țările subdezvoltate. De aceea, specialiștii recomandă să folosiți apă îmbuteliată și să refuzați apa de la robinet în restaurante sau hoteluri. În plus, fiți foarte atenți ca sticla de apă pe care o cumpărați sau care vă este adusă la masă să nu aibă capacul desigilat dinainte.
2. Evitați salatele. De fapt este vorba de crudități. Încercați să mâncați doar mâncare gătită termic: legume la abur, fierte sau prăjite, în loc de salate clătite în apă de la robinet, carne pregătită bine și, dacă doriți fructe, curățați-le bine de coajă. Asta reduce, de asemenea, riscul de îmbolnăvire.
3. Trusa de medicamente. Consultați-vă medicul înainte de călătorie și cereți o rețetă pentru un antibiotic puternic, care vă poate scăpa mai multe tipuri de infecții bacteriene, ce provoacă probleme cu stomacului sau diaree. Este mai înțelept să fiți pregătit, decât să încercați să găsiți un medic și o farmacie în străinătate.
4. O idienă perfectă. Pe lângă trusa cu medicamente, o igienă corspunzătoare este de mare ajutor. Spălați-vă des pe mâini și folosiți la nevoie măști pentru a nu contacta viruși sau purificatoare de aer pentru camera de hotel. Sunt utile si preparatele care desinfectează mânile, dar verifocă ca acestea să fie cu adevărat eficiente, servețelele antibacteriene, dar și o sticluță cu alcool medicinal, care poate ține lor de desinfectant. Și, foarte important, nu este suficient să le ai, ci trebuie să le folosești mereu, chiar și atunci când aparent nu este nevoie.
5 Locuri unde trebuie să fii foarte vigilentă. Există locuri unde riscul de a te alege cu o infecție firală sau bateriană sunt scăzute, sau aproape de zero, dar există și locuri unde riscul este maxim. Acestea din urmă sunt: toaletele publice, toate fără excepție. Locurile aglomerate, neventilate – săli de spectacole, muzee, mijloacele de transport în comn, inclusiv taxiurile. Regula esențială în aceste locuri este ca nimic din aceste spații să nu ajungă în contact cu mucoasele tale. Nu pune mâna pe față, nu te scaăropina la ochi și nu folosi colacul toaletelor publice, indiferent cât de curate par și cât de frumos miroase. Și, un sfat: inainte de a folosii o toaletă publică trage apa în vasul de WC! Evident repeta operația și după, dar înainte este vital să o faci!
Citeste si:
- Sindromul colonului iritabil
- Candidoza – tot ce trebuie sa stii despre aceasta infectie
- Viena, între turism și lifestyle
sursa foto: pixabay.com
Comments

Previous:
Sportul te face fericită și te ajută să ai venituri mai mari

Next:
Epidemia de coronavirus și cele mai bune măsuri de protecție
You may also like
-
15 Jan
Cum tratezi mahmureala
SănătateDimineața de a doua zi… După o noapte plină stropită cu un pahar în plus, ...
-
19 Nov
Herpesul, o afecțiune nevindecabilă, dar care poate fi ameliorata si tinuta sub control
MedicinăHerpesul este, din pacate o afecțiune nevindecabilă, dar care poate sa fie ameliorata si ‘tinuta ...
-
20 May
Simptome ale anemiei pe care nu le stii
MedicinăÎn ultima vreme te simți fără vlagă, obosești repede, te doare des capul, ai observat ...
-
26 Jan
Ora ceaiului, ora de relaxare
SănătateAfară-i frig, zilele-s scurte, rezervele tale de energie pe terminate. Iar până la primăvară mai ...