Cum să petreci mai puțin timp în bucătărie. 5 idei salvatoare pentru orice gospodină

29 August of 2016

Gătitul poate fi o activitate care îți ocupă foarte mult din timpul tău liber și nu mai știi cum să te împarți astfel încât să faci de mâncare pentru toată familia, dar să îți mai rămână timp și pentru tine. Când petreci foarte multe ore în bucătărie, ai tendința să te orientezi mai degrabă spre rețete rapide și nu tocmai sănătoase, numai pentru a-ți scurta timpul de gătit.

Există soluții care nu doar că îți economisesc minute bune, ci te și ajută să mănânci mai sănătos și să nu mai ai senzația că gătitul este o corvoadă.  

  1. Planifică-ți din timp rețetele pentru întreaga săptămână

Orice femeie poate intra într-o rutină culinară, când nu mai știe ce să gătească și nici nu mai are energia sau timpul pentru a experimenta rețete noi. O soluție este să îți planifici în fiecare weekend mesele pentru întreaga săptămână și să faci din timp aprovizionarea. Astfel, vei ști exact ce ai de preparat în fiecare zi, iar experimentele cu o nouă prăjitură sau o delicatesă culinară le poți păstra pentru weekend, când ai timp și ești suficient de odihnită pentru a le pune în practică.

  1. Automatizează-ți bucătăria

Există numeroase activități anevoioase de care poți scăpa foarte ușor dacă investești în câteva mașinării inteligente care să facă munca în locul tău. Mamele noastre faceau mușchi cât un antrenament la sală atunci când dădeau carnea prin tocător, dar tu nu mai ești nevoită să faci asta. O astfel de mașină de tocat este mai rapidă și îți salvează timp și energie, iar carnea va fi marunțită mult mai bine, așa că și preparatele vor căpăta un gust mai bun și consistența corectă.

  1. Gătește pentru mai multe mese

Dacă gătești câteva porții de mâncare pentru masa de prânz, atunci vei avea senzația că până seara, când trebuie să prepari altceva, au trecut doar câteva minute. Gătește în cantități mai mari alimente precum paste sau orez, astfel încât pe seară să schimbi doar un sos sau tipul de carne cu care le servești și să ai un nou fel de mâncare.

  1. Nu spăla vasele murdare la final

Ai obiceiul să speli toate vasele după ce ai terminat deja de gătit? Dacă da, este timpul pentru o mică schimbare. Încearcă să cureți tigăile și cratițele imediat după folosire. Nu numai că îți va fi mult mai ușor să îndepărtezi resturile astfel, dar vei face asta în așa-zișii timpi morți petrecuți în bucătărie, cât aștepți să dea un sos în clocot sau să fiarbă pastele.

  1. Cumpără legume congelate, deja tăiate

Legumele congelate, tăiate și împachetate sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete, pentru că nu își pierd valorile nutriționale prin congelare. În plus, pot fi și mai ieftine și vei economisi astfel timpul petrecut să le speli și să le tai. Acum găsești în supermarketuri și amestecuri de legume pentru ciorbe, dar și pentru garnituri, deci ai de unde să alegi.

Aceste mici trucuri te ajută să ai mai mult timp pentru tine sau pentru a-l petrece cu cei dragi și, în plus, vei observa că vei mânca mult mai sănătos ca înainte. Tu ce alte secrete utile în bucătărie mai știi?

Sursă foto: Shutterstock

Comments

comments

Previous:

Tarta cu iaurt si miere. Un desert pentru Paste

Next:

Mix preparat in casa pentru ciocolata calda veritabila

You may also like

Post a new comment