Cum să menții armonia în cuplu și câteva detalii esențiale

26 October of 2020

Toate poveștile se termină cu momentul nunții celor doi îndrăgostiți. Dar ce se întâmplă când apar problemele în căsnicie? Cum le poți face față? Cum să fii fericit în relație?

Grijile, oboseala, neajunsurile financiare, boala sunt doar câteva dintre motivele pentru care armonia din cuplu este frecvent amenințată. Și totuși, cum să faci ca ea să se mențină zeci de ani?

Comunică eficient cu partenerul tău. Clarifică situațiile care ți se par ambigue, nu aștepta ca suspiciunile să se adeverească. Chiar dacă se vor dovedi neîntemeiate, ele vor afecta relația.

Recunoaște atunci când greșești (doar oamenii puternici o pot face), dovedește-ți încrederea în partener, solicită-i sfatul când ai de luat decizii importante. Exprimă-ți nevoile, spune clar ce simți, ce dorești, cum vrei să fii ajutat concret pentru că adesea celălalt nu știe ce se petrece în interiorul nostru.

Profită de orice ocazie să îți manifești afecțiunea, nu renunțați la dormitul împreună, chiar dacă, odată cu vârsta, atracția fizică se reduce semnificativ, fiind înlocuită de o prietenie profundă.

Respectați-vă reciproc și nu renunțați la hobby-urile voastre, chiar dacă nu sunt împărtășite și de partener. Ajută-l să-ți înțeleagă pasiunea și încearcă să-i arăți partea frumoasă și interesantă a respectivei activități. Nu renunțați la identitățile voastre, la ceea ce vă face unici, pentru că de fapt tocmai asta a stat la baza atracției care v-a adus împreună. Iar frustrările personale duc și la erodarea relației de cuplu.

Căutați să descoperiți lucruri, locuri și activități care să vă placă amândurora, pentru că ele vă vor cimenta relația.

Nu permite familiei și altor persoane să intervină în relația voastră, mai ales când treceți printr-o perioadă dificilă, pentru că soluțiile trebuie să le găsiți voi doi. Iar dacă prăpastia dintre voi crește, apelează la ajutorul unui psiholog specializat în terapia de cuplu. Te va ajuta să îți înțelegi mai bine partenerul și pe tine.

Răsfăț. Hai la o cafea!

Fă-ți un obicei din a-ți surprinde plăcut partenerul cu invitații la o cafea, la cină în oraș, la un spectacol sau într-o excursie într-un loc în care și-a dorit mereu să ajungă. Pregătește des câte o mică surpriză, un mesaj romantic. Nu aștepta o ocazie specială să îți exprimi sentimentele.

Consilierea, o nouă șansă

Este indicată pentru toate cuplurile, căsătorite sau nu, care vor să comunice mai bine, să rezolve anumite probleme. Nu este ușor să repari o relație și nu te aștepta ca terapeutul să vină cu o soluție magică. El doar vă ghidează și numai de tine și de partener depinde cum reușiți să treceți de obstacolele dintre voi.

Citeste si: 7 obiceiuri care sufocă dragostea în cuplu

Sursă foto: iStock

Comments

comments

terapie de cuplu

Previous:

Cum îți poate salva terapia de cuplu căsnicia

Next:

Echilibrul în relație.Ceri prea mult de la celalat sau daruiesti prea mult?

You may also like

Post a new comment