Cum să faci un machiaj pin-up

24 March of 2017

Cum să faci un machiaj pin-up –Când ne gândim la machiajul retro sau pin-up, ne vine în minte frumoasa Marilyn Monroe, cu ochi conturați pisicește și buze roșii. Acest tip de machiaj are un impact foarte mare și transformă orice femeie într-o veritabilă divă.

Deși pare greu de realizat din cauza liniei de tuș și a buzelor ce trebuie conturate cu precizie, cu puțin exercițiu, nimic nu e imposibil. 
Înarmează-te cu răbdare și să vedem care sunt pașii:

1  Pregătește tenul înaintea ma­chiajului. Demachiază-te, aplică o loți­une tonică (închide porii), 
o cremă potrivită tenului 
(hi­dratează). Folosește o cremă pentru zona ochilor și așteaptă 3-5 minute să intre în piele.

2  Aplică primer pe toată fața pentru a sigila porii și a prelungi rezistența fondului de ten.

3  Fondul de ten lasă tenul ca de porțelan, unul dintre elementele care definesc machiajul retro. Folosește un beauty blender și acordă atenție zonei dintre gât și maxilar, celei dintre sprâncene și linia părului. Amestecă cu simț de răspundere.

4  Anticearcănul luminează zona de sub ochi și dintr-odată arăți mult mai bine. Folosește-te de degetul inelar, pentru că exercită cea mai redusă presiune asupra pielii.

5  Pudra previne luciul inestetic al feței 
și stabilizează machiajul.

6  Conturează discret sprâncenele cu un creion sau fard, în sensul creșterii firelor de păr. Dacă ești brunetă, alege o nuanță un pic mai deschisă, pentru a nu înăspri trăsăturile. Dacă ești blondă, alege o nuanță identică sau ușor mai închisă.

7  Să trecem la machiajul ochilor: aplică un fard deschis la culoare (bej, auriu) în colțul intern al ochilor și sub sprânceană. Încearcă un maro mocha pe toată pleoapa superioară și un maro-închis doar în pliul pleoapei pentru a crea umbra. Același maro-închis se pune pe pleoapa inferioară. Linia de eyeliner este al doilea element care definește machiajul retro și se trasează dinspre exterior către interior.

8 Nu uita de mascara, ce trebuie aplicată în două straturi! Și genele false pot să fie o 
variantă potrivită. Uau, așa privire…

9  Pune culoare în obraji, cu perlele bronzante sau blush-ul corai.

10  Nu uita de cel mai important element: 
buzele roșii! Alege un creion contur pentru a împiedica migrarea rujului. Poți aplica rujul cu o pensulă specială, pentru a avea precizie maximă.

Citeste si:

Articol exclusiv online

Autor: IRINA MINCA

Comments

comments

Previous:

Curățenie în trusa de cosmetice

Next:

Trucuri destepte pentru par sanatos

You may also like

Post a new comment