Cum să depășesti o dragoste imposibilă. Cum vindeci o inimă rănită

05 June of 2020

Dragostea poate fi cel mai înălțător sentiment din lume, dar dacă este neîmplinită se poate simți ca cea mai agonizantă suferință. Mai ales dacă iubești pe cineva cu care nu poți fi sau care nu te iubește înapoi.

Împărtășirea dragostei într-o relație este una dintre cele mai mari bucurii din viață, dar poate fi și una dintre cele mai dureroase experiențe prin care o persoană poate trece.

Spre deosebire de credința populară, dragostea nu sfârșește întotdeauna ca într-un basm. Uneori, doi oameni care se iubesc, pur și simplu nu ajung să fie împreună.

Iată 6 moduri de a face față agoniei de a iubi pe cineva cu care pur și simplu nu poți fi:

  1. Bucură-te de fiecare moment și mulțumește-te cu ce ai. Este greu să găsești prieteni buni și de încredere în zilele noastre. Dacă dragostea ta este platonică și dacă descoperi că iubești pe cineva pentru onestitatea și compasiunea lui, poate ar fi bine să nu strici o prietenie forțând lucrurile cu o relație de iubire.
  2. Granița între cele două relații. Nimeni nu interzice să fii prietenă cu cineva pe care îl iubești. Cu toate acestea, dacă în curând îți vei da seama că a fi prieteni nu este suficient pentru tine, este mai bine să iei distanță, chiar și temporar. Tortura psihică de a a avea sub nas ceva ce nu poate fi al tău niciodată, este mai mare decât să iei o pauză de la prietenie.
  3. Înconjoară-te de oameni care te pot ajuta. Dacă ai luat decizia indicată mai sus, îți va fi greu să treci peste momentele în care impulsul de a-l căuta este puternic. De aceea, vei avea nevoie de un sistem de asistență format din prieteni de încredere, care îți vor reaminti de puterea ta atunci când vrei să reiei legătura. Singura modalitate de a începe procesul de vindecare din inima ta este să te concentrezi pe tine, nu pe el.
  4. Ține un jurnal. Nu trebuie să scrii un roman, dar notarea a câtorva lucruri poate fi un instrument important pentru a trece peste perioada dificilă. Redactarea lucrurilor poate ajuta la eliminarea haosului și la aflarea a ceea ce se întâmplă cu adevărat.
  5. Pune punct relației, din punctul tău de vedere. Atunci când te afli într-un moment în care poți vorbi confortabil cu cealaltă persoană, este bine să îi spui ce simți. Nu trebuie să aibă sens pentru el, atâta timp cât pentru tine are. Faptul de a mărturisi dragostea și de a spune răspicat că ea nu este posibilă, ajută mai mult decât agonia unei relații doar pe jumătate.
  6. Acceptă să cunoști oameni noi. Mergi la întâlniri, la restaurant, la film cu alte persoane care au potențialul de a-ți deveni iubit. Nu se știe niciodată de unde sare iepurele.

Citeste si: Despre dragoste, acasa. Idei simple de Ziua Indragostitilor

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: unsplash

Comments

comments

cat dureaza partida de sex

Previous:

Cât durează o partidă de sex

partida de sex

Next:

6 sfaturi pentru o partidă de sex mai bună

You may also like

Post a new comment