Cum să dai viață hainelor vechi din garderoba ta cu vopsea pentru haine?

12 December of 2017

Îți amintești tricoul acela care îți era atât de drag? Da, culorile sale s-au mai estompat în timp și fiecare rundă de spălat l-a mai decolorat nițel. Cu toții avem haine care ne sunt dragi și pe care le-am purta la nesfârșit, în ciuda faptului că în timp își mai pierd din strălucirea culorilor. Ei bine acesta este cel mai bun moment pentru o adevărată resuscitare vestimentară, pe care o poți face chiar și singur(ă).

Hainele merită să fie unice, astfel încât și noi, la rândul nostru, să fim unici. De aceea, putem da viață hainelor noastre folosind vopsea pentru haine, cu care să punem în practică ideile noastre creative. Folosirea unor astfel de culori pentru textile va avea ca efect schimbarea aspectului obișnuit al hainelor, care în final s-ar putea să ne placă mai mult decât modelele consacrate din magazine.

Cum poți să schimbi aspectul vestimentației tale?

Dacă vrei să schimbi aspectul hainelor tale, vei avea nevoie mai înainte de orice de vopsea de calitate. Această trebuie să reziste la spălat și de asemenea trebuie să facă față anumitor temperaturi în momentul spălării. Firește, această rezistență ține foarte mult și de modul de pregătire al substratului, al tricoului în cazul nostru, care trebuie să fie curat, fără urme de grăsime sau alte substanțe care ar putea influența aderența culorilor. Vei vedea că piața de profil ne oferă astfel de materiale pentru pictură care să ne ușureze muncă și pe care să le folosim în mod intuitiv, chiar dacă nu am mai lucrat cu astfel de produse până acum.

Poți realiza foarte multe lucruri folosind vopsea pentru textile. Un tricou alb poate deveni în mod miraculos un curcubeu de culori, dacă rotești ușor tricoul în sensul acelor de ceasornic, îl împărți în 4 cadrane și pui câteva picături din fiecare culoare pe fiecare cadran. Dacă culorile se întrepătrund pe marginile cadranelor, nu te îngrijora. Asă vei obține nuanțe deosebite și o trecere subtilă a culorilor, de la un ton la altul. Lasă tricoul să se usuce, apoi spală-l și privește rezultatul. Vei avea propriul tricou curcubeu, handmade, pe care nu va trebui să plătești foarte mulți bani.

Ești curios ce mai poți face folosind vopsea pentru haine? Ia un hanorac sau o jacheta, ia un șablon și aplică vopsea în interiorul sau. Îți vei crea astfel un articol vestimentar unic, pe care nu îl vei mai regăsi la alte persoane și care va exprima puțin din personalitatea ta sau din lucrurile care te definesc. Un inorog, o bufniță, cerul înstelat sau orice altă idee de decorare poate fi realizată având la îndemână vopseaua pentru haine necesară, de bună calitate, care să reziste în timp.

Nu există nicio limita în ceea ce privește modelele pe care le poți crea folosind vopsea pentru haine. Imaginația ta în mod cert va vibra văzând câte idei există în acest sens, mai ales dacă adăugăm la toate acestea și vopsirea totală a unui articol vestimentar, făcând referire la schimbarea culorii sale.

Vrei să transformi rochia de mireasă într-o rochie de seară? Nimic mai simplu. Va trebui să o pregătești înainte, să îi verifici cusăturile, să îi înlături straturile inutile și eventual să îi oferi o altă croiala. Mai apoi, aplică vopseaua preferată și bucură-te de un rezultat uimitor. O rochie de mireasă poate deveni în mod rapid o rochie de seară turcoaz sau verde, iar o rochie ivoire se poate transformă într-un paradis roz.

Nu lasă hainele vechi să își piardă urmă și valoarea. Pune-le într-o altă lumina cu ajutorul vopselei pentru țesături, iar acest lucru îți va aduce nu numai avantaje materiale ci și admirația celor din jur, care în mod cert vor aprecia imaginația ta.

Citeste si:

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

Comments

comments

Previous:

Trei motive importante pentru care blugii sunt pantalonii ideali

Next:

Culorile care ii cuceresc pe barbati

You may also like

Post a new comment