Cum să ai picioare frumoase. Sfaturi și idei bune

30 September of 2020

Stai în picioare și mergi cu tocuri, duci greutăți și ai probleme de circulație, plus ceva celulită pe coapse. Îți simți picioarele umflate și dureroase. Aceasta este realitatea picioarelorpentru cele mai multe femei. Există soluții pentru toate aceste probleme, cu o singură condiție: puțină voință!

Că și musculatura fesieră și de pe abdomen, musculatura picioarelor este influențată de variațiile hormonale. Coapsele și spatele genunchilor sunt zonele cele mai predispuse la celulita. Gambele sunt afectate de dilatarile vasculare – varice – consecință problemelor circulatorii, profunde sau superficiale, și de tendița reținerii apei. La asta se adaugă pielea uscată, mai ales după 35 de ani, dar și probleme legate de afecțiuni articulare, localizate fie la nivelul articulației femurului, fie la genunchi, fie la glezna. Toate acestea au efecte negative în plan estetic, la care se adaugă de cele mai multe ori și senzația de durere.

Mișcare pentru picioare frumoase!

Picioarele au nevoie de mișcare. Lipsa de activitate fizică, sedentarismul, se reflectă imediat în sănătatea picioarelor. În lipsa mișcării efectuate constant, cu aceeași intensitate, apar efectele negative. Lipsa de mișcare duce la reducerea tonusului muscular, care determina o proastă circulație sangvină și limfatică. Asta provoacă umflarea picioarelor, varice și dureri de picioare. Un tonus muscular redus determina o suprasolicitare a articulaților, o gleznă umflată, un genunchi inestetic, și probleme de mobilitate.

Mersul pe jos, ideal!

Pentru musculatura picioarelor sunt obligatoriu necesare 30 de minute de mers pe jos pe zi, plus 5-10 etaje urcate pe scari, în fiecare zi:

 • Mersul pe jos, că să fie eficient, trebuie să fie într-un ritm susținut, constant, cu o încălțăminte comodă și fără toc;
 • Dansul clasic (nu cel din dicoteca) este o opțiune perfectă. Salsa, tango, vals – sunt ideale pentru a formă picioare frumoase. Dansul da suplețe, dezvoltă musculatura în mod estetic și întărește articulațiile;
 • Înotul este o formulă ideală pentru că alternează mișcarea (contractură-relaxare musculară într-un mediu dens, care implică efort). În plus, poziția orizontală, din timpul înotului, favorizează reducerea presiunii din mușchii picioarelor;
 • Hidromasajul este o formulă care nu implică efort, dar care favorizează întoarcerea vasculară și reduce presiunea din musculatura și reduce celulita superficială;
 • Mersul pe bicicletă, la fel de eficient că și înotul, favorizează mai ales articulațiile din șold și genunchi. O repriză de mers pe bicicletă este eficientă dacă durează cel puțin 30 de minute.

Ce să faci pentru binele picioarelor tale

Îți poți fericii picioarele cu acest ritual benefic, pe care îl poți repeta în fiecare seară, sau cît de des este posibil.

Un dus rece – stai cu picioarele în cadă. Trece jetul dușului peste picioarele, cu apă la temperatura cuprinsă strict între 20 și 22 grade Celsius. La fel fesele și labele picioarelor.

Crema anticelulitica se aplică pe tot piciorul, nu doar în zonele afectate. În zonele neafectate crema previne, iar surplusul de substanțe active este benefic pentru zonele „bolnave”. Adaugă și o crema hidratanta, mai ales pentru zonele uscate.

Masajul este ideal doar dacă este repetat constant în fiecare seară. Poți folosi o crema care să aibă efect asupra pereților vasculari, cu scopul de a preveni varicele (sau de a le diminua). Masează-te cu vârfurile degetelor, de la glezne spre genunchi și de la genunchi spre sold, în mișcări lungi sau circulare, dar mereu de jos în sus!

Ce să NU faci

 • Nu sta așezată pentru o perioada lungă de timp.
 • La fiecare ora de stat pe scaun, mergi zece minute.
 • Evita pantalonii strânși, curelele foarte strânse în talie, lenjeria și șosetele care lasă urme pe piele. Blochează circulația normală și favorizează varicele.
 • Optează pentru încălțămintea lejeră.
 • Stai cu picioarele în sus, în pat, la televizor.
 • Evita variantiile bruște de temperatura, căldură și frigul excesive;
 • Ai grijă ce, cât și cum mănânci, abuzează de vitamine, de fructe și legume.
 • Nu sta picior peste picior mult timp.

Citeste si: Cum sa te imbraci ca sa creezi iluzia de picioare lungi

Text: Otilia Ignat/Sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

femeie care aplica ruj pe buze, rujul

Previous:

Rujul și câteva amănunte esențiale despre acesta

CC, BB, creme pentru fata, femeie frumoasa, ten frumos

Next:

BB sau CC? Care-i diferența și cum alegi ce folosești

You may also like

Post a new comment