Cum să ai parte de relaxare totală când ajungi acasă. 5 trucuri

31 October of 2017

Nicăieri nu-i ca acasă, iar dacă urmezi sfaturile acestea, vei vedea că nici chiar la un salon de masaj luxos nu te poți relaxa mai bine ca în propria locuință.

După o zi încărcată, câteva clipe de relaxare totală doar pentru tine sunt mai mult decât binevenite. Poți să te bucuri de tot confortul oferit la un salon de masaj sau la un SPA chiar în casa ta, dacă ții cont de câteva sfaturi:

  1. Transformă-ți baia în spațiul tău personal de relaxare

Când ne gândim la relaxare, aproape tuturor ne vine în minte o oră petrecută într-o cadă plină cu spumă. Fie cu liniște totală, fie cu muzica preferată pe fundal, cert este că, în momentele în care simțim nevoia să risipim stresul de peste zi, ne vedem în cadă din baie. Ei bine, atâta vreme cât ții cont de principiile acestea de amenajare a băii, poți descoperi că în propria casă se poate ascunde cel mai frumos salon de relaxare.

Adesea facem greșeala de a trece cu vederea amenajarea băii și de a o aborda doar din punct de vedere practic, dar dacă am avea grijă la alegerea culorilor și decorațiunilor, ne-am putea bucura și mai mult de această încăpere.

  1. Asigură-ți o atmosferă intimă, cu lumina potrivită

Ai observat că în SPA lumina este una caldă și deloc puternică? O atfel de iluminare a spațiului ajută la risipirea stresului și va crea o atmosferă intimă, plăcută. Lampadare, veioze sau lumânări – acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care le poți folosi, pentru a avea parte de o lumină cât mai relaxantă. Desigur, o idee și mai bună este utilizarea unui dimmer, care te ajută să controlezi intensitatea luminii.

  1. Aromoterapie acasă

Aromoterapia este utilizată de decenii întregi și te poate ajută să combați unele afecțiuni, dar și să te destresezi și să te odihnești mai bine. Într-un vas special pentru aromoterapie – în care uleiul se pune într-un mic recipient care se încălzește la lumânare – poți pune diverse uleiuri esențiale cu efecte relaxante. Uleiul de lavandă are proprietăți dovedite în acest sens și poate fi utilizat pentru a combate tulburările de somn.

Atenție, însă, uleiurile esențiale de calitate superioară și care nu conțin și alte ingrediente sintetice sunt greu de găsit. Caută un magazin specializat în astfel de produse, pentru a avea siguranța că ai un produs cu adevărat bun și a cărui utilizare îți va aduce numai beneficii.

  1. Muzica te poate ajuta mai mult decât ți-ai imaginat vreodată

Muzica potrivită are efecte relaxante dovedite și te poate ajuta să uiți complet de presiunea de la birou. Muzica de sitar este excelentă pentru a petrece o oră în cada plină cu spumă, însă poți merge și pe muzica în care se regăsesc din plin sunete ale naturii – valurile mării, vântul printre ramurile copacilor, ciripit de păsări.

  1. Un pahar de vin roșu merge perfect cu o baie fierbinte

Vinul roșu este plin de antioxidanți și, atâta vreme cât te rezumi la 1-2 pahare, este o licoare binefăcătoare pentru organismul tău. Te ajută să dormi mai bine, ajută la secreția hormonilor fericirii – endorfinele. Ai, așadar, toate motivele din lume să savurezi un pahar de vin roșu seara și să te bucuri de efectele lui asupra organismului tău.

Acasă este locul cel mai potrivit pentru relaxare și pentru a încheia o zi încărcată și, după cum vezi, poți avea parte de aceleași condiții ca la SPA.

 

Sursa foto: Poznyakov/Shutterstock

Comments

comments

Previous:

Ora ceaiului, trăiește clipa!

Next:

Cele mai frumoase carti de Craciun

You may also like

Post a new comment