Cum poti trata eficient afectiunile gingiilor

23 February of 2016

Atunci când gingiile sunt umflate și sângerează este recomandat un tratament imediat și eficient, inclusiv cu plante. Gingivita este o formă de inflamație a gingiilor provocată de tartru, stratul lipicios de particule din mâncare care se acu­mulează pe dinți.

Tartrul irită gingiile și, dacă nu este înlă­turat prin periere și cură­țare, se poate transforma în depozite minerale tari, care nu mai pot fi înlăturate decât de către medicul stomatolog.

La medic

Dacă ai dinții curățați și exa­minați profesional de două ori pe an, o iritație minoră a gingiilor nu necesită o vizită
la dentist.

Fă-ți programare doar dacă observi o modificare a stării gingiilor sau dacă acestea încep să sângereze. De asemenea, în cazul unei dureri acute, dacă ai febră sau ganglionii limfatici
de la nivelul gâtului inflamați, mergi la medic.

Metode simple

Pentru a ameliora durerea și a reduce inflamația, clăteșteți gura 30 de secunde cu apă cu sare. Pune-ți un pliculeț umed de ceai pe zona dureroasă. Acidul tanic este un compus astringent care oprește sângerarea.
Bicarbonatul de sodiu utilizat pentru a tampona gingiile omoară germenii și neutralizează acizii pe care aceștia îi secretă.
Medicina ayurvedică recomandă masarea gingiilor cu ulei de cocos.

Gălbenelele sunt un remediu folosit de mult timp în vindecarea leziunilor. Gargara cu ceai de gălbenele reduce infla­mația gingiilor dureroase.

Eficientă în tratarea gingivitei este și clătirea gurii cu ceai de mușețel.
Se pune o cană de apă caldă peste 3 lingurițe de mușețel, se lasă 10 minute, se strecoară și se răcește.

Apa de gură comercială, care conține clorură de cetilpiriadină sau bromură de domiphen, îndepărtează tartrul, dar prin folosire îndelungată poate mă­ri riscul de canc­er oral.

Aportul zilnic de antioxidanți cum ar fi vitamina C, flavonoidele și coenzima Q10  protejează celulele țesuturilor gingivale și accelerează vindecarea acestora.
Coenzima Q10 reduce adâncimea cavităților formate în  jurul dinților, permițând o vindecare mult mai rapidă.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Somn bun cu sapte sfatui minunate

Next:

Remedii pentru vergeturi

You may also like

Post a new comment