Cum ne afectează ochii lumina albastră a ecranelor digitale

04 April of 2016

Folosirea ecranelor şi modul în care suntem în permanenţă conectaţi la acestea ne afectează vederea. Lumina albastră poate cauza oboseală, roşeaţă şi iritaţii, simptome care ne perturbă activităţile de zi cu zi. Iată cum te poţi feri de toate aceste neplăceri.

Unu din trei adulţi îşi petrece cea mai mare parte a zilei, adică peste 11 ore, folosind dispozitivele digitale la serviciu, la masă, în timpul liber, în călătorii şi chiar şi atunci când găteşte.

Dă tulburări de somn

Sindromul ochilor obosiţi de ecrane este un disconfort pe care mulţi oameni îl simt după ce petrec mai mult de două ore în faţa unui ecran digital. Lumina albastră specifică dispozitivelor electronice are impact asupra ochilor şi poate cauza nu doar probleme de vedere, ci şi tulburări de somn. “Acest tip de lumină emisă de leduri şi monitoare este chiar mai puternică decât cea ultravioletă, pentru că pătrunde mai adânc în retină. Expunerea îndelungată poate afecta serios vederea pe termen lung”, spune dr. Beatrice Voiculescu, oftalmolog la Optica Medicală Videt.

Efecte pe termen scurt

– Stări de oboseală fizică

– Scăderea productivităţii

– Creşterea numărului de erori produs la muncă

– Spasme oculare

– Roşeaţă în jurul ochilor

Efecte pe termen lung le poti afla AICI!

 

Comments

comments

Previous:

Adevarul despre vitamine

Next:

Combinatii periculoase intre medicamente si alimente

You may also like

Post a new comment