Cum îți poți înnoi decorul locuinței cu cele mai mici cheltuieli posibile

12 July of 2017

Vara este sezonul renovărilor, iar dacă simți nevoia unei schimbări, variantele de mai jos au cel mai bun raport calitate preț.

Schimbarea decorului ne oferă tuturor un restart mental, iar o împrospătare a casei este binevenită mereu, nu-i așa? Adesea amânăm astfel de schimbări din cauza unei păreri preconcepute legate de preț, însă adevărul este că atmosfera dintr-un apartament poate fi modificată total cu niște schimbări simple.

  • Înnoirea casei începe de la podele. Ce variantă este cea mai avantajoasă ca preț

Podelele sunt elementele de la care trebuie să pornești când ai în plan o renovare. Ele sunt baza decorului și de aspectul lor depinde întreaga atmosferă din locuința ta. Desigur, primul element la care te gândești este parchetul, care poate fi uneori o variantă cu un cost ridicat. Totuși, un astfel de parchet laminat este, de obicei, varianta cea mai avantajoasă, deoarece este rezistent, ușor de îngrijit și are un preț scăzut.

Totodată, este și cea mai puțin costisitoare alegere dintre parchetul din lemn masiv sau cel stratificat, fiind ușor de montat chiar și de persoane care nu au experiență sau cunoștințe temeinice în construcții. Parchetul este o idee de luat în calcul și pentru încăperile în care de obicei se folosește gresia – în bucătărie sau în holul casei – pentru că oferă căldură locuinței și este mai economic în sezonul cel mai costisitor – iarna.

  • Încearcă să te folosești de propria îndemânare. Ustensilele moderne îți permit să obții rezultate excelente chiar și fără mâna unui profesionist

Dacă ai puțină imaginație și îndemânare, poți vopsi de una singură pereții. Instrumentele noi sunt foarte ușor de folosit și te ajută să faci economii substanțiale. Dacă vopsirea tuturor pereților ți se pare greu de realizat, poți să iei în considerare vopsirea într-o culoare puternică a câte unui singur perete din fiecare cameră. În felul acesta vei avea un perete accent ce va da un suflu modern încăperii. În plus, efortul este foarte mic și cheltuielile minimale.

  • Schimbă acele lucruri care atrag atenția într-un mod negativ

Simți nevoia unei schimbări, dar parcă nu ai vrea să renunți la toate obiectele din casa ta în favoarea unora noi? Tot ce trebuie să faci este să găsești acele elemente care afectează tot decorul camerei. Poate fi vorba despre vechea chiuveta din bucătărie, despre canapeaua degradată din living sau despre dulapul din dormitor. E mai simplu și mai ieftin să schimbi câteva lucruri decât toate obiectele din casă. Cu siguranță vei găsi unele elemente care duc la un aspect învechit și demodat al casei. E suficient, așadar, să le schimbi pe acelea în loc să cheltui o mică avere pe o mobilă nouă.

  • Folosește câteva trucuri vizuale pentru a da senzația că ai renovat toată casa

Cu niște trucuri ce nu presupun mari cheltuieli poți da un aer împrospătat întregii case. Este mai simplu decât crezi, tot ce trebuie să faci este să identifici elementele acelea mici, dar care au puterea de a dicta atmosfera din întreaga casă. Este de ajuns să schimbi covorul, perdelele și draperiile sau elementele de decor precum pernuțele sau tapițeria de la vechea canapea, pentru a da un aer total schimbat locuinței tale.

După cum vezi, nu este nevoie de un buget exorbitant și nici de eforturi foarte mari pentru a avea o casă înnoită. Punând în aplicare ideile de mai sus, vei vedea că toți cei care îți vor călca pragul vor avea senzația că ai renovat total locuința.

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

gradinarit

Previous:

4 trucuri de grădinărit de ținut minte. Așa vei avea propriul paradis verde  

casa de la tara

Next:

15 obiecte decorative sau funcționale care nu trebuie să lipsească din casa de la țară

You may also like

Post a new comment