Cum il pacaleste Mos Nicolae pe Mos Craciun

02 December of 2019

Darurile lui Moș Nicolae sunt atâtea câte să încăpă în cizmulițele copiilor. Puține, dar le pune îndesat. Într-o cizmă o jucărie, în cealaltă dulciuri și fructe. Dacă cizmulițele sunt curate și lustruite, Moșul zâmbește șugubăt pe sub mustață, dacă sunt murdare se încruntă și pufnește din buze. Dar nu se supără.

Cum il pacaleste Mos Nicolae pe Mos Craciun

Moș Nicolae caută cu ochii prin casă să vadă copilul și după ce zărește chipul năzdrăvanului, aburit de somn și de joacă din vis, se înseninează și clipește repede că să nu se vadă că și de data această a fost înduioșat. Lasă daruri, se uită în urmă, zâmbește și pleacă. Pleacă zâmbind pentru că se bucură că piticul mic de anul trecut s-a făcut băiat mare, că-i sănătos și iute la minte, că-i blând și mereu pus pe joacă.

Citeste si: Cutia cu biscuiti pentru Mos Nicolae

Merge moșul mai departe și ajunge la fetiță timidă care l-a așteptat acum vreun an trează. Nu doar trează, ci cu ochii cât cepele, țintă la ușă. Era cât pe ce să-l vadă. Moșul a plecat în așa mare grabă că și-a agățat un nasture. Nasurele s-a rupt și-a căzut, iar fetiță că un pui de mâță mic, dimineață, înainte să se uite în ghetuțele îmblănite și lustruite după darurile Moșului, a văzut și a luat nasturele. Nu se poate povești câtă larmă și câtă bucurie a fost pe ea, câte piruete a făcut și cât a țopăit cu nasturele Moșului în mână. Și nasturele era pe măsură: mare, roșu, brodat cu fir de aur și garnisit cu perle. S-a lăudat la toată lumea că ea este cea care are nasturele lui Moș Nicolae….

Unii au crezut-o, alții nu. Numai mama zâmbea dulce la bucuria copilei.

I-a umplut Moș Nicolae ghetuțele și anul asta. O păpușă mică într-o botină, bomboane de ciocolată și biscuiți în altă. S-a uitat Moșul și după nasture. Ar fi vrut să-l ia… L-a văzut, dar n-a putut desface degetele fetiteti care țineau strâns nasturele moșului. A privit-o mustăcind, s-a bucurat să o știe fără astâmpăr și mereu pe urmele mamei… Ea e fetiță care întrebase dacă Moș Nicolae vorbește cu Moș Crăciun. Râde Moșul și acum când își aduce aminte, și se gândește cât de iscoditoare e mintea copiilor de-au ajuns ei să descopere secretul lui Moș Nicolae.
Cum il pacaleste Mos Nicolae pe Mos Craciun (2) 

Pentru că Moș Nicolae vorbește Moș Crăciun! Ce-și spun? Moșii ăștia simpatici vorbesc despre copiii cuminți și se interesează unul la altul, de fiecare pui de om în parte. Moș Crăciun mai ales. El, dacă nu ai fost cuminte, te taie de pe listă. Moș Crăciun îi cere mereu lui Moș Nicolae ceaslovul cu numele copiilor și-i caută mai ales pe piticii mai șturlubateci, care dau de furcă părinților și bunicilor.

Moș Nicolae îi știe obiceiul și-i da ceaslovul numai după ce îi amestecă pe cei obrăznicuți printre cei cuminți. Apoi le amestecă faptele și numele de nu mai știe nimeni care-i ăla, și care-i celălalt. Și uite așa îl face Moș Nicolae pe Moș Crăciun să-i țină pe toți în lista lui și să nu sare pe nici unul, așa Moș Crăciun nu mai are cale de întors și duce daruri la toți.
 
Copiii nu știu asta. Să nu le spuneți! Trebuie să rămână secretul lui Moș Nicolae.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Sărbători fără stres – cu pauze scurte şi evadări mici

jucarii copii

Next:

4 criterii de alegere a jucăriilor pentru copii

You may also like

Post a new comment