Cum faci o baie mică să arate elegant

30 August of 2019

Majoritatea băilor din apartamente sunt destul de mici și au o formă pătrată. Chiar dacă locul este limitat, nu înseamnă că nu poți amenaja un spațiu elegant și confortabil pentru toată familia ta.

Mai mult, poți lua proiectul ca pe o provocare interesantă: cât de eficient poți folosi spațiul disponibil, astfel încât acesta să rămână plăcut din punct de vedere estetic?

Noi îți venim în ajutor cu mai multe sfaturi practice și trucuri folositoare. Citește-le mai jos și aplică-le în propria ta locuință!

  • Adoptă minimalismul

Brandurile de lux nu expun niciodată în vitrine sute de piese vestimentare, ci se axează doar pe câteva, cu adevărat impresionante. Acestea sunt plasate în lumina reflectoarelor, fiind înconjurate de foarte mult spațiu. Te întrebi ce legătură are această poveste cu locuința ta?

Curentul minimalist este o soluție ideală, atunci când vrei să obții o baie elegantă, într-un spațiu mic. Mergi pe principiul „dacă nu am nevoie de asta, nu o cumpăr” și vei vedea cum camera de baie devine din ce în ce mai spațioasă și, în consecință, mai elegantă.

  • Alege forme simple, dar de impact

Când alegi mobilierul pentru baie, creează o linie modernă, simplă și de efect. Optează pentru dulapuri cu sertare sau uși, cu muchii drepte și fără prea multe detalii și modele. Stochează totul pe verticală, pentru a economisi spațiu prețios!

În materie de lavoar, îți sugerăm unul sub formă de bol, poziționat pe blat. Astfel, vei avea și spațiu suplimentar de depozitare pentru produse cosmetice și prosoape.

În ceea ce privește cada, poți alege una de sine stătătoare, cu formă alungită, pentru a da impresia de spațiu generos. Totuși, fii atent la dimensiuni și măsoară cu exactitate spațiul. În caz contrar, riști să creezi efectul opus!

  • Folosește materiale elegante

În cazul în care îți dorești să obții un efect elegant, alege materiale cu aspect corespunzător.

Piatra naturală, de exemplu, este o alegere minunată pentru o baie elegantă, oricât de mică ar fi aceasta. Marmura și granitul sunt extrem de rezistente, se curăță foarte ușor și își păstrează aspectul mult timp.

Combină o chiuvetă din marmură cu o baterie elegantă, sofisticată. Alege un model cu gât înalt, mai ales dacă instalezi un lavoar tip bol. Pentru că spațiul de care dispui este limitat, cumpără baterii subțiri, care să se remarce prin eleganță, dar care să nu atragă toată atenția.

Dacă ai nevoie de mai multe idei de amenajare baie, simte-te liber să te inspiri online și să adaptezi totul locuinței tale.

  • Folosește nuanțe sofisticate

Atmosfera camerei stă și în culorile pe care le alegi. Acestea pot impacta aspectul general al băii chiar din secunda în care pășești în încăpere.

Dacă îți dorești să ai o baie elegantă, stai departe de nuanțele aprinse și orientează-te, mai degrabă, spre tonuri neutre, auriu, argintiu și negru. O altă regulă importantă este să te rezumi la cel mult trei nuanțe, pentru a păstra o estetică plăcută.

Pentru o baie mică, este recomandat să alegi tonuri deschise, combinate cu auriu, pentru a deschide vizual spațiul și pentru a crea instant impresia de mai mult loc.

  • Apelează la detalii subtile

Eleganța stă și în detalii. De aceea, este important să investești în mici trucuri de design interior pentru a crea o atmosferă rafinată, indiferent de mărimea băii.

De exemplu, poți crea un loc special pentru sticluța cu parfum și poți include accesorii delicate – recipient din sticlă pentru săpun lichid, cutii de depozitare cu modele discrete, spațiul special pentru make-up.

Toate aceste elemente te vor ajuta să proiectezi baia perfectă. Folosește ideile de mai sus pentru a transforma baia de mici dimensiuni într-o încăpere plăcută, elegantă și rafinată.

Sursa: Digital Work Force

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

sfaturi feng shui

Previous:

10 sfaturi Feng Shui pentru a avea o casă frumoasă, pentru o viață mai echilibrată

amenajare camera copil

Next:

5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să amenajezi camera copilului

You may also like

Post a new comment