Cum faci față sărbătorilor?

21 November of 2017

Nu este deloc acceptabil ca după o perioadă de sărbători să cântărești mai mult ca înainte. Bucură-te de preparatele de sezon fără să exagerezi!

1 Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun pe cine să eviți!

Dacă ai niște prieteni al căror singur gând e să mănânce în permanență și să deguste din toate preparatele de pe masă, e recomandat să îi cam lași deoparte anul acesta și să te reorientezi spre o nouă gașcă, mai reținuți în ceea ce privește măncarea. Gândește-te ca la o modalitate eficientă de a-ți face noi prieteni.

2 Atenție la farfurii

Umple-ți farfuria exclusiv cu mâncare sănătoasă și slab calorică, mănâncă și așteaptă 10 minute, apoi umple-ți farfuria cu mâncare mai bogată în calorii. Sunt șanse mari să te simți atât de sătul încât nu te vei mai putea apropia de a doua farfurie cu mâncare. Un alt truc pe care l-ai putea încerca este să așezi farfurii de dimensiuni mai mici pe masă, astfel încât să nu poți să te servești cu prea multă mâncare deodată, dar și să te simți eventual vinovat să faci două sau trei „plinuri“, mai ales de față cu prietenii tăi.

3 Cine întârzie la petrecere… mănâncă mai puțin

Dacă ești invitat la o petrecere la niște prieteni acasă, o strategie bună de a evita supraalimentația ar fi să ajungi ceva mai târziu, după ce toți ceilalți au dat deja o tură pe la bufetul suedez și au cam epuizat mâncărurile mai grase.

4 Odihnește-te

Chiar dacă ai impresia că nu ai niciodată suficient timp pentru a te pregăti de Crăciun și Anul Nou, nu exagera cu gătitul sau curățenia. Un somn liniștit și odihnitor te va ajuta să temini totul mult mai repede. În plus odihna insuficientă poate periclita greutatea deoarece ai tendința să cedezi mai ușor în fața tentațiilor culinare.

5 Nu ocoli dulciurile

În cantități moderate, dulciurile te pot ajuta să te relaxezi și să intri mai ușor în atmosfera de sărbătoare, însă dacă exagerezi poți obține efectul opus.

Din cartea „Ecuația slăbirii“ de Șerban Damian, lansată ieri la Seneca Anticafe din București. Detalii și comenzi pe www.ecuatiaslabirii.ro

articol de Roxana Melnicu
Citeste si:

 

Comments

comments

Previous:

Ce fel de sare mancam si ce anume face diferenta

Next:

Legume de peste mari si tari. Legume exotice dar bune si pentru noi

You may also like

Post a new comment