Cum cred barbatii ca trebuie sa arate femeia ideala

25 January of 2016

with-layer-please_Fotolia_48551895_Subscription_XXLBlondă, zveltă, cu ochi albaștri. Așa trebuie să arate femeia perfectă, după un sondaj european (50% dintre bărbați au spus că femeia ideală trebuie să aibă ochi albaștri, 37% țin la pletele blonde, iar 43% nu se pot lipsi de un corp zvelt).

51% dintre repondenți insistă ca femeia să aibă picioare lungi – dar totuși nu prea lungi, mai exact să nu fie prea înaltă, pentru că niciun bărbat nu vrea să pară pitic pe lângă partenera sa.

Imaginea femeii ideale în ochii bărbatului aduce cu păpușa Barbie.

Psihologii susțin că „meritul” aparține mass-mediei, care influențează conștiințele și creează gusturi stereotipe. Totuși, există studii care susțin că în viața reală, dincolo de ceea ce declară la nivel de opinii, cea mai mare parte a bărbaților sunt toleranți cu abaterile de la acest model ideal. Ei știu să aprecieze și rotunjimile, un aspect oacheș sau atitudinea (umorul și optimismul).

Pentru o candidată la o relație pe termen lung, bărbații nu mai sunt interesați de ochi și păr, ci mai degrabă de caracter. Prin urmare, să nu disperăm că nu suntem toate su­ple, blonde și înalte, ci să învățăm să ne apreciem mai bine calitățile interioare. Desigur, suplă + blondă + înaltă + ochi albaștri rămân totuși atuuri…

Opinia expertului

Cum ia naștere un ideal? Reprezen­tă­rile despre frumusețe ale unei culturi exprimă un ideal – anumiți factori exteriori trec drept atractivi.

Bărbații așteaptă ca femeile să atingă acest ideal? Unii da, alții nu. Majoritatea bărbaților vor considera atrăgătoare o femeie îngri­jită, cu un aspect tineresc, chiar dacă nu corespunde portretului-robot al femeii ideale.

Ar trebuie să ne facem griji dacă nu corespundem? Dacă învățăm să ne iubim, chiar dacă nu corespundem acestui standard exterior, atunci vom radia o imagine plăcută și vom fi percepute drept mulțumite și atrăgătoare. Există mulți bărbați care au alte gusturi, sunt toleranți și pun accent pe personalitate.

Citeste si:

Ce observa un barbat la femeia cu care face sex?
Sexy in haine de iarna
Sex pe rosu? E bine sau nu?

 

Comments

comments

cumplu gol imbratisat, face sex

Previous:

Ce observa un barbat la femeia cu care face sex?

Next:

Ramaneti impreuna dupa infidelitate?

You may also like

Post a new comment