Cum să arăți impecabil fără să-ți ruinezi bugetul!

02 September of 2016

Află de la noi cum să te pui în valoare vestimentar, chiar dacă hainele tale nu sunt cele mai noi…

1 Nu ține cont de măsură!
Evident că orice femeie preferă măsura cea mai mică în care încape. Dar e greșit! Pentru că lucrurile prea strâmte dezavantajează. Poate nici nu s-ar vedea colăceii inestetici de pe șolduri dacă ai purta măsura potrivită la jeanși. În afară de asta, măsurile indicate pe etichetă diferă de la un producător la altul, așa că 40 nu înseamnă întotdeauna 40. Probează și bazează-te numai pe felul în care îți vine o piesă, nu pe măsura înscrisă! Un truc pentru a uita de obsesia măsurii: după ce cumperi hainele, tai etichetele.

2 Sortează-ți hainele!
Stai în fața dulapului deschis, nu știi cu ce să te îmbraci și te apucă disperarea, cunoști senzația? Primul gând e că n-ai destul haine și că ar trebui să mergi la un shopping. Dar de fapt, ai prea multe. Motiv pentru care nu poți vedea ce ai cu adevărat în dulap și care sunt de fapt piesele preferate. Acestea, combinate cu iscu­sință, pot da naștere unui look nou și proas­păt. Pe lângă detoxifierea dulapului (punctul 7), experții recomandă separarea netă a hainelor în haine de iarnă și haine de vară. Chiar și sortarea în funcție de cu­lori poate fi foarte utilă.

3 Nu urma toate tendințele!
Verde fluorescent, colanți, teniși colorați – tendințele vin și pleacă. Iar noi alergăm după ele ca disperatele. Și n-ar trebui, spun experții stiliști. În schimb, ar trebui să ne întrebăm: cine sunt și ce se potrivește cu personalitatea mea? Vedem mereu pe stradă femei ce poartă lucruri care, deși sunt trendy, nu le vin bine. Recomandarea stilistului: poartă piese clasice cu accesorii trendy, deseori este de ajuns ca să arăți că ești în pas cu moda.

4 Accentuează-ți atuurile!
Începe cu lenjeria: preferă modelele cu formă perfectă și cât mai puține cusături. În ceea ce privește hainele: cu cât mai puține linii de întrerupere orizontală, cu atât mai bine. Fustele și rochiile trebuie să se termine în dreptul părții celei mai suple a piciorului. Încearcă să subliniezi mereu partea cea mai frumoasă a corpului, fie că este vorba de sâni, fie de un posterior cu formă atrăgătoare. Fiecare femeie are zone atrăgătoare – care trebuie puse în valoare, nu acoperite.

5 Îngrijește ce merită îngrijit!
Merită să investești în materiale de calitate și piese scumpe – dar numai dacă îți completează garderoba de bază. Iar acestea trebuie îngrijite. De exemplu, piesele negre sau închise la culoare trebuie curățate de profe­sioniști sau cu detergenți speciali. Pantofii trebuie lustruiți regulat și depozitați adecvat. Încă un sfat pentru pantofi: dacă nu reușești să stai pe tocuri toată ziua, probabil că nu ți-ai găsit pantofii potriviți. Achiziționează pantofi de calitate, cu forma care ți se potrivește cel mai bine! Piesele vestimentare care și-au pierdut forma sau culoarea nu mai pot fi salvate.

6 Moda nu e totul!
Ceea ce porți poartă cu plăcere. Tendințele nu trebuie să te facă să te simți sub presiune, nu îmbrăca nimic care ți se pare inconfortabil, pentru că se vede imediat. Dacă o haină îți dă senzația că nu te simți bine în pielea ta, atunci n-are ce căuta pe tine, pentru că nu ți se potrivește. De regulă primim cele mai multe complimente când purtăm haine în care ne simțim bine.

7 Detoxifierea dulapului
Știi ce urmează acum, da? Detoxifierea dulapului! Aruncă tot ce nu ai purtat de mai mult de un an. Doar trei sau patru piese preferate pot rămâne, spun stiliștii. Există cumva gândul: „După ce slăbesc, o voi purta din nou”? Alungă-l! Dacă într-adevăr slăbești, meriți să-ți cumperi ceva nou. Important este ca dulapul să ofere ce este mai bun pentru aici și acum.

Comments

comments

Previous:

Haine retro si haine vintage. Cateva sfaturi, cateva detalii

Next:

Cum să nu dai greș 
cu un colier statement

You may also like

Post a new comment