Cum arata meniul pentru o dieta perfecta

20 April of 2017

Toate dietele se recomanda ca fiind perfecte, dar meniul de dieta poate lasa de dorit din multe puncte d evedere, dar mai ales pentru ca produce carente grave din punct de vedere nutritional. Acest plan alimentar poate fi considerat meniul pentru o dieta perfecta.

Cap de lista este iaurtul, de preferat integral consumat în cel puţin două porţii pe zi. Pentru a avea parte de toate beneficiile acestuia trebuie să alegi un iaurt simplu, fără alte adausuri şi să-l consumai mai ales la micul dejun sau între mese.

Un al doilea aliment care nu are voie să lipseasa din cură de slăbire sunt cerealele integrale. Zilnic este obligatorie cel puţin o porţie de cereale integrale. Cel mai bine acestea trebuie consumate la micul dejun, dar sunt foarte bune şi la cină. Este corecta o portie d ecereale integrale simple, fara zahar, in cantitate de 30-40 de grame. Mai mult iese din strategia de dieta.

Dieta perfectă trebuie să includă în principal legume, care nu trebuie să lipsească de la nici o masă. Există câteva legume preferate. Acestea sunt: broccoli, spanacul, conopidă, ţelină, dovleceii şi fasolea verde, care pot fi consumate, practic, în orice cantitatele.

Fructele sunt un alt ingredient care face parte din planul alimentar al unei diete perfecte, fiind recoamndate mai ales pentru gustări.

Carnea este şi ea importantă. Aproximativ 150 de grame de carne vor da energia necesară, fără a avea grijă că îngrăşa. Dacă este folosit ulei, se recomanda cel de măsline.  Este recomandat ca o singură masă din zi să conţină carne, restul fiind axate pe legume, lactate sau alte surse de proteine.

Dietă perfectă recomanda ouăle pentru nutrienţii lor şi pentru senzaţia de saţietate. În plus gălbenuşul de ou ajută la protejarea vederii. O omletă în care se pun trei albuşuri şi un gălbenuş de ou este soluţia perfectă pentru cine ţine o asemenea dietă, scrie Fox News.

Nici o dietă nu poate să fie perfectă, atâta vreme cât nu este satisfăcut aportul de lichide. Necesarul este de doi litri pe zi, care includ şi apa şin fructe şi legume, dar şi supa de legume sau de carne slaba.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Previous:

Cum slabesti 6 kilograme in 10 zile. Dieta de 1200 de calorii

Next:

Stimuleaza-ti metabolismul pentru o silueta de vis

You may also like

Post a new comment