Cum aranjezi cel mai confortabil și călduros pat în sezonul rece

18 December of 2019

Patul reprezintă una dintre piesele de rezistență din orice dormitor, de aceea trebuie să arate cât mai bine, indiferent de sezon. Cu toate acestea, în special în anotimpul rece, patul poate fi aranjat într-un mod diferit, astfel încât să fie cât mai confortabil și călduros. 

Află din rândurile de mai jos cum să-ți aranjezi patul iarna aceasta, în așa fel încât să se integreze armonios în decor și să-ți ofere confortul de care ai nevoie:

Schimbă fețele de pernă sau cumpără perne pufoase

Dacă vrei să aranjezi cel mai confortabil și călduros pat în sezonul rece, primul lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare este perna. Din fericire, nu vei fi nevoit să schimbi pernele pe care le folosești pe timp de vară, însă este indicat să schimbi fețele de pernă. 

Astfel, fețele de pernă ideale pentru sezonul rece sunt cele din materiale călduroase și naturale (flanel, microfibră, lână sau bumbac). Totodată, îți poți concentra atenția pe achiziționarea pernelor decorative, în ton cu așternuturile și decorul din încăpere. Câteva perne pufoase și colorate vor face ca patul să arate mai comod și mai călduros, ideal pentru serile reci de iarnă.

Folosește câteva perne decorative

Pernele decorative pot fi folosite și în timpul somnului, de aceea este important să fie confortabile, să-ți susțină gâtul și să te ajute să obții un pat ordonat și elegant. Dacă vrei, poți să folosești pernele decorative pe timpul zilei atunci când vezi un film sau citești o carte, pentru o poziție confortabilă. 

Cu cât pernele ocupă mai mult din suprafața patului, cu atât spațiul pentru dormit va părea mai confortabil și mai plăcut. Dacă ai patul lipit de un perete, folosește pernele decorative pentru a izola patul și a nu te atinge de perete în timpul nopții.

Achiziționează lenjerii de pat potrivite sezonului

În aranjarea corespunzătoare a unui pat confortabil vei avea nevoie și de lenjerii de pat Vivre, din bumbac 100%. Pentru a te simți cât mai comod în sezonul rece, lenjeria de pat trebuie să se potrivească perfect pe saltea, pe pilotă și pe perne și să fie o lenjerie potrivită sezonului: lenjeriile din mătase sau in vor fi perfecte pentru vară, în timp ce pentru iarnă vei avea nevoie de materiale mai groase și mai călduroase.

Nu uita de protecția pentru saltea

Pentru propriul confort în timpul odihnei, nu uita să achiziționezi și o protecție pentru saltea. Pe lângă scopul său principal, acela de a proteja salteaua, husa pentru saltea are rolul de a crea un strat suplimentar, care face patul mai moale și mai comod pentru sezonul rece.

Alege o pilotă care îți oferă căldură și confort

Pe timpul iernii, o pilotă de calitate îți va oferi confortul și căldura de care ai atâta nevoie. La fel ca în cazul lenjeriei de pat, pilota pe care o folosești trebuie să fie realizată dintr-un material care respiră și care oferă căldură. 

Totodată, acordă grijă modului în care pilota este introdusă în lenjeria pentru pat, pentru ca piesele cu care te acoperi să nu devină nici prea grele, nici prea călduroase. Din fericire, atât în magazinele online, cât și în cele fizice, poți găsi modele de pilote destinate tuturor anotimpurilor, pentru un plus de confort.

Deși uneori ți se pare o corvoadă să aranjezi patul, nu uita că felul în care acesta arată va influența designul întregii camerei. Ține cont de sfaturile de mai sus și aranjează cel mai confortabil pat pentru sezonul rece!

 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: vivre

Comments

comments

amenajare camera copil

Previous:

5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să amenajezi camera copilului

animal de companie

Next:

Ce animal de companie este potrivit pentru familia ta?

You may also like

Post a new comment