Cum aplici fondul de ten

09 December of 2014

Machiajul este o adevărată artă. Și pentru a nu arăta ca și cum am purta o mască, trebuie să acordăm o mare importanță aplicării fondului de ten, ales în funcție de tipul pielii tale! Dacă vara ți-ai catifelat tenul cu o variantă mai lejeră gen BB cream sau CC cream, în perioada rece e timpul să ai pe măsuța de toaletă un fond de ten clasic, cremos, care aduce un plus de hidratare tenului. Acesta nu încarcă porii, e lejer, iar pielea poate respira în voie.

© Valua Vitaly / Fotolia

© Valua Vitaly / Fotolia

Alege nuanța potrivită
Nu-ți fie teamă să testezi diferite nuanțe. Încearcă mai întâi pe mână și, dacă nu ești sigură, ia o mostră de fond de ten și testeaz-o acasă. Se întâmplă ca, din cauza luminii, rezultatul să ți se pară diferit. Dacă vrei să pari mai bronzată, nu uita că se vor vedea diferențe între ten, gât, mâini. Așa că mai bine renunți iarna la acest obicei.

Pregătește-ți tenul
Pentru un rezultat de invidiat, pielea trebuie să fie curată și hidratată. După ce te‑ai spălat de dimineață, folosește un demachiant lejer, după care crema hidratantă. Așteaptă câteva minute până să aplici fondul de ten. Nu uita de baza pentru machiaj sau primer. Acesta ajută ca machiajul tău să reziste mai mult timp și să nu apară zone lucioase.

Ține cont de problemele pielii
Unui ten uscat, cu tendințe de descuamare, îi sunt recomandate fondurile de ten hidratante, mai grase. Tenul mixt se va înțelege de minune cu fondul de ten fluid, iar cel gras cu produsele care au un grad mai mare de acoperire,  și conțin pudră.

Folosește degetele
Cel mai simplu mod de a aplica fondul de ten este cu degetele. Pune o cantitate mică, tamponează și masează bine până când produsul intră bine în piele. Nu ocoli zona gâtului, urechile sau decolteul, pentru un rezultat uniform. Dacă simți nevoia unei acoperiri mai bune, folosește un burete special. Nu uita să îl speli bine după ce l-ai folosit, așa este igienic! Dacă ai pistrui sau cearcăne vizibile, atunci folosește mai întâi creionul corector pentru a le acoperi, după care treci la pasul următor: fondul de ten. La final, pentru o acoperire perfectă, trebuie să folosești pudra!

Text Irina Stanescu

Comments

comments

Previous:

Cosmeticele nu țin la nesfârșit!

Next:

9 trucuri anti-aging. Lectie de frumusete

You may also like

Post a new comment