Cum amani aparitia ridurilor

27 November of 2015

Se spune că păcatele de la 20 de ani vor apărea pe față începând cu vârsta de 30 de ani. Nu există nici un moment mai bun pentru a avea grijă de pielea dumneavoastră decât acum! Obiceiurile rele, dieta săracă și mediul – toate aceste lucruri ar putea provoca îmbătrânirea prematură a pielii. În cele ce urmează iată câteva căi simple, dar eficiente pentru prevenirea și reducerea ridurilor:

Află câteva reguli esențiale care te ajută eficient să amâni apariția ridurilor

Dormi suficient. Aveți nevoie de un somn complet, neîntrerupt, de 8 ore, pentru a menține aspectul tineresc al pielii! Privarea îndelungată de somn, stresul sau depresia pot conduce la ridare. Când somnul este întrerupt, mușchii faciali se contractă. Acest lucru duce la apariția liniilor fine de pe frunte și din jurul gurii. Pentru a alunga ridurile, obișnuiți-vă să adormiți devreme în fiecare seară.

Citeste si: Masti faciale cu fructe … de iarna

Perna. Știai că dormitul pe o parte sau pe burtă poate provoca riduri premature? Într-adevăr, materialul pernelor provoacă frecare, ceea ce duce la apariția ridurilor. Cei care dorm pe spate sunt norocoși! Dar dacă obișnuiești să dormi pe o parte sau pe burtă, folosește o față de pernă de mătase. Aceste fețe de pernă sunt realizate din material foarte fin, care reduce frecarea în timpul somnului.

Mâncă mai mult somon. Consumul tuturor tipurilor de pește gras – inclusiv ton, hering, somon sălbatic și sardine – este un mod excelent de a păstra tinerețea pielii! Peștele gras conține acizii grași omega-3. Acest nutrient nu ține doar inima și plămânii sănătoși ci îmbunătățește, de asemenea, textura pielii, stimulează suplețea și elimină ridurile. Peștele gras conține totodată și proteine de înaltă calitate. Proteinele ajută, de asemenea la menținerea sănătății și aspectului tineresc al pielii.

Citeste si: 6 nutrienți esențiali pentru pielea ta

Folosește creme de față bogate în AHA. Alpha-hidroxi acizii sau AHA, sunt un grup de acizi pe bază de plante care elimină celulele moarte ale pielii, păstrează suplețea ei și îi restabilesc acea strălucire de invidiat. Cremele de față care conțin AHA sunt cele mai bune pentru tenurile îmbătrânite. Folosirea cremelor pe bază de AHA în mod regulat, va duce la dispariția liniilor fine.

Evită curățarea excesivă. Limitează demachierea pielii la de două ori pe zi: dimineața și seara. De asemenea, utilizați un demachiant ușor. Săpunul obișnuit sau loțiunile de curățare facială spumante tind să deshidrateze pielea. Aceste produse dizolvă, de asemenea, uleiurile și grăsimile naturale ale pielii. Acest lucru duce la uscarea tenului. Ea determină, de asemenea, îmbătrânirea prematură.

Hidratarea. Consumul de mai mult de 8 pahare de apă pe zi poate preveni îmbătrânirea prematură. Aplicarea unui hidratant imediat după curățare menține aspectul tânăr al pielii. Iată și o recomandare: se aplică crema hidratantă pe pielea încă umedă. Acest lucru ajută crema să se absoarbă mai repede și hidratatează pielea în profunzime.

Protecție solară. Dermatologii sunt de acord cu faptul că ecranul solar este un izvor real al tinereții. Razele dure UVA și UVB ale soarelui provoacă pete, pete de vârstă și riduri. Folosește întotdeauna o protecție solară afară. Și nu săriți peste ecranul solar complet, chiar dacă e înnorat afară. Razele UVB pot penetra norii!

Citeste si: Tinerețe fără bătrânețe

Un stil de viață sănătos. Pielea tinerească începe cu mișcarea fizică în mod regulat, urmarea unui regim alimentar sănătos și renunțarea la fumat. Fumatul distruge țesuturile pielii. Alimentele pe care le mâncați vă afectează pielea. Deci, consumați fructe și legume bogate în antioxidanti.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ce indica semnele de pe unghii

Next:

Buze sanatoase iarna

You may also like

Post a new comment