Cum alegi cea mai bună cafea pentru espressor

11 February of 2019

Dacă îți place cafeaua aromată și de calitate, un espressor este alegerea perfectă pentru tine. Fie că îți bei cafeaua la birou sau acasă, trebuie să cunoști câteva detalii importante în ceea ce privește prepararea gustoasei băuturi. Nu orice cafea se potrivește oricărei ustensile. De exemplu, dacă folosești un anumit produs pentru a prepara atât cafea la filtru cât și la presa franceză, există șanse destul de mari ca din același sortiment de cafea să nu rezulte espresso-ul perfect.

Află în continuare cum poți să alegi cea mai bună cafea pentru espressorul tău!

Calitatea face diferența

Regula de aur în ceea ce privește cafeaua este următoarea: folosește întotdeauna produse de înaltă calitate și renunță la compromisuri. Atunci când cumperi cafea pentru espressor, orientează-te către producători de încredere, care menționează tipul cafelei (Arabica sau Robusta) comercializate, regiunea de proveniență și concentrația acesteia.

Totodată, vei dori să optezi pentru un blend format din mai multe sortimente. Acest lucru înseamnă că produsul a rezultat din amestecarea mai multor cafele, obținându-se astfel o aromă mai complexă și mai interesantă.

Gradul de prăjire a cafelei

Un alt element important, de care este indicat să ții cont, este reprezentat de gradul de prăjire a cafelei. Acesta poate varia destul de mult, pornind de la cafeaua verde (neprăjită) până la cea prăjită intens.

Cafeaua verde este recunoscută pentru proprietățile sale antioxidante. Aceasta conține o cantitate mare de cofeină și acid clorogenic, ingrediente care contribuie la arderea grăsimilor. Așadar, dacă ții dietă sau dorești să pierzi câteva kilograme, poți încerca acest sortiment de cafea.

Cafeaua prăjită ușor sau mediu va fi de culoare maro deschis și va avea un gust delicat, dar bine definit. Pe de altă parte, boabele care au fost prăjite intens vor avea un aspect uleios și o culoare închisă, iar cafeaua rezultată va fi mai puțin acidă și va conține mai puțină cofeină.

Este indicat să experimentezi și să încerci mai multe tipuri de cafea până ajungi la produsul pe care îl consideri ideal, conform preferințelor tale.

Cafeaua boabe: Avantaje si dezavantaje

Specialiștii recomandă întotdeauna să folosești cafea boabe pentru espressor, deoarece această cafea își va păstra aroma intensă cel mai bine, fiind măcinată pe loc, atunci când prepari băutura.

Dacă espressorul tău nu are o râșniță incorporată, poți achiziționa una separat. Pentru un espresso preparat corect, este nevoie ca boabele să fie râșnite cât mai fin posibil. Un alt avantaj al boabelor de cafea este reprezentat de faptul că poți regla ulterior gradul de râșnire a boabelor, în funcție de cafeaua pe care dorești să o prepari.

Singurul dezavantaj al boabelor de cafea este reprezentat de faptul că măcinarea necesită timp suplimentar și o râșniță de calitate. Cu toate acestea, acum poți găsi ustensile la prețuri accesibile online, pentru a trece rapid peste acest pas.

Monodoze cafea: De ce să le alegi

Cafeaua tip monodoze nu este la fel de populară precum cafeaua boabe sau cea râșnită, însă reprezintă o alegere ideală pentru cei care vor să obțină o ceașcă perfectă de cafea, aromată și echilibrată, în fiecare zi.

Monodozele pentru espressor sunt mici „pastile” care conțin 9 grame de cafea măcinată, ambalată într-o hârtie specială, asemănătoare pliculețelor de ceai. Datorită acestui ambalaj, cafeaua din interior își păstrează toate proprietățile și aromele, chiar dacă aceasta a fost măcinată în prealabil.

În plus, alegând cafea de tip monodoze, te bucuri de gustul perfect al băuturii favorite: o cafea preparată cu o cantitate ideală de cafea și apă, rezultatul fiind o băutură demnă de cafenelele de specialitate.

Nu în ultimul rând, monodozele te ajută să economisești timp prețios, căci nu trebuie decât să le introduci în espressor și să aștepți câteva zeci de secunde până când această băutură energizantă este gata.

Așadar, dacă ești în căutarea cafelei perfecte pentru espressor, amintește-ți recomandările de mai sus și încearcă mai multe variante. Cu siguranță, o vei găsi pe cea ideală pentru tine!

Citeste si:

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Previous:

Supa alba de pui. Supa blanquette

Next:

Doua prajituri cu ciocolata simple si bune

You may also like

Post a new comment