Cultivă fericirea – strategie pentru o viata frumoasa

23 August of 2017

Mulți oameni cred, chiar dacă de multe ori nu recunosc în public, că un trifoi cu patru foi aduce noroc și măr-tu-risesc că au căutat măcar o dată în viață un astfel de trifoi care să le garanteze noroc și fericire. Există însă metode mai sigure pentru a cultiva fericirea. Citește cum!

Fă grimase! Buna dispoziție se datorează exercițiilor de mimică? Da, exact! „Arhitectul feței“ – o gimnastică a chipului – vine din Japonia și promite să ridice rapid moralul. De exemplu, exercițiul „obraz umflat“: umflă un obraz cu aer și apoi mișcă balonul dintr‑o parte în alta, de la un obraz la altul, de 10 ori. La final lasă aerul să iasă, prin buzele țuguiate. Repetă de 5 ori.

Fericire animalică! Câinii și pisicile ne binedispun instantaneu, asta pentru că animalele ne acceptă așa cum suntem. În plus, contactul cu ele ne face mai curioși și mai curajoși. Nu trebuie să-ți iei neapărat un animal de companie: ocupă-te din când în când de un câine vagabond sau de o pisică.

Gustă fericirea! „Mood food“ se numesc alimentele care ne ridică tonusul. Printre ele se numără condimentele iuți, de exemplu chili. Ardeii iuți con-țin capsaicină, care provoacă mici stimulări dureroase pe limbă ce duc la eliberarea crescută de endorfină.

Miresme! Un gazon proaspăt tuns? Nu-l evita: mirosul de iarbă stimulează sistemul limbic din creier, care duce la eliberarea hormonilor fericirii.

Răsfăț! Unii oameni își ating telefoanele mobile mai des decât partenerii de viață. Dacă te numeri printre ei, încetează! Studiile au arătat că atingerile umane ne fac mai fericiți. Cuibărește-te lângă iubitul tău sau ține-l de mână. Dar nu te grăbi: efectul se instalează abia când atingerile durează mai mult de 20 de secunde. Numai atunci fericirea îți intră pe sub piele.

Memoria fericită! Încearcă să-ți amintești ce te făcea fericită când erai copil. Nu te sfii și dă-te în balansoar sau în leagăn.

Te ajut! Fă cuiva un serviciu în trafic, ia o cafea și pentru colega ta – aceste lucruri sunt simple, dar te fac fericită. Cercetătorii au descoperit că cei care-i ajută pe alții se simt ei înșiși mai bine.

Fă ordine! Obiectele deteriorate, pernele descusute sau vesela murdară din jurul nostru ne strică cheful. Faptul a fost documentat științific de cercetători americani. Sfatul lor este să faci curat și să arunci cu consecvență toate lucrurile stricate.

Happy-end! „Îmi merge bine“: cine spune deseori aceste cuvinte devine cu adevărat mai mulțumit.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

5 lucruri banale de care femeile nu puteau să se bucure în trecut

Next:

Cromoterapia, sanatate prin culoare

You may also like

Post a new comment