Crezi că locuința ta e curată? Iată locurile nebănuite în care se ascund microbii

03 November of 2016

Oricare dintre noi se străduiește să mențină un mediu curat și sănătos în casă, însă microbii se ascund în locuri pe care nici nu le bănuim.

Unele dintre lucrurile cele mai curate și igienizate din locuință sunt, de fapt, locurile preferate pentru bacterii și pot să afecteze sănătatea întregii familii. Totuși, atâta vreme cât știi care sunt respectivele locuri și cum să le cureți ca la carte, vei avea garanția că îți protejezi familia cu adevărat. Iată care sunt locurile din casa ta cărora ar trebui să le acorzi mai multă atenție atunci când faci curățenie:

  • Buretele de vase reprezintă locul perfect pentru microbi

Umezeala atrage microbii ca un magnet, așa că buretele de vase este mediul perfect pentru ca ei să se dezvolte în voie. Partea înfricoșătoare este că folosești respectivul burete pe vasele tale și ale copiilor tăi, împrăștiind bacteriile pe farfuriile din care mănâncă familia ta. Ideal ar fi să folosești un nou burete în fiecare zi, însă știm că acest lucru e destul de greu de făcut.

Modalitatea cea mai sigură prin care te poți asigura că ai vasele și tacâmurile curate și dezinfectate este să folosești o astfel de mașină pentru vase. Temperatura apei cu care sunt spalate vasele poate ajunge și la 70 de grade Celsius, suficient de înaltă pentru a le curăța cu adevărat. În plus, îți poți imagine cât de mult timp și energie vei economisi dacă o ai în bucătărie? Totul e gata cu o simplă apăsare de buton, cu mult mai puțină apă și cu un consum foarte mic de energie electrică.

  • Prosoapele trebuie schimbate mai des decât ai crede

Prosoapele, atât cele de bucătărie, cât și cele din baie, ar trebui shimbate mult mai des decât crezi. O singură folosire este suficientă pentru ca ele să devină locul perfect pentru o mulțime de microorganisme care pot să-ți afecteze sănătatea. Nu uita că atunci când le speli, trebuie să setezi mașina de spălat la o temperatură cât mai înaltă, așa încât să se elimine microbii.

  • Salteaua ta ascunde o mulțime de acarieni

După un an de utilizare, salteaua ta are deja o mulțime de acarieni. Aceștia nu sunt foarte periculoși pentru sănătatea ta, însă pot să provoace alergii. Salteaua nu poate fi spălată cu apă și detergent, așa că trebuie să o cureți într-o altă manieră. Nu e deloc greu: împrăștie bicarbonat de sodiu pe suprafața saltelei, lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi aspiră bine salteaua.

Lasă salteaua să se aerisească în fiecare zi – scoatea cearceaful și deschide ferestrele. Schimbă lenjeria de pat o dată pe săptămână, folosește doar lenjerie din bumbac și spal-o la o temperatură cât mai înaltă – 70-80 de grade Celsius.

  • Periuțele de dinți sunt mai murdare decât crezi

Periuța ta de dinți este mult mai murdară decât te-ai aștepta, așa că trebuie schimbată neapărat o dată la 2-3 luni. Este și indicația medicului dentist și nu este una făcută în zadar. Umezeala atrage bacteriile, așa că periuțele de dinți devin adesea casa perfectă pentru ele.

  • Telecomanda de la TV este printre cele mai murdare lucruri din casa ta

Ajungi acasă de la serviciu, pui mâna pe telecomandă, pornești televizorul și abia apoi te speli pe mâini. Îți sună familiar acest scenariu? Ei bine, acest tip de obiceiuri face ca micul dispozitiv să se umple de bacterii. Este de preferat să te speli pe mâini imediat ce ajungi acasă, înainte să atingi alte lucruri și, din când în când, să ștergi telecomanda cu o dischetă demachiantă îmbibată în puțin alcool medicinal.

Tu știai că aceste obiecte din locuința ta sunt atât de murdare? Cum le cureți de obicei?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Previous:

5 trucuri geniale pentru amenajarea unei bucătării de poveste

Next:

Ordine și disciplină

You may also like

Post a new comment