Crema de lapte este una dintre cele mai bune si mai rapide creme pe care care le poti folosi la prajituri, torturi, briose sau ca atare, combinata cu fructe si piscoturi. Se face foarte repede, este gustoasa, nu contine ingrediente sofisticate, este usor digerabila, nu este grasa, precum crema de unt si o poate inlocui pe aceasta cu succes in toate dulciurile.
In plus, crema de lapte poate fi colorata cu cacao, ciocolata sau coloranti ceea ce o face perfecta pentru orice dulce de casa.
Ingrediente pentru crema
- 1 litru de lapte
- 250 grame de zahar tos
- 125 grame de faina
- 25 grame de amidon de porumb
- 200 mililitri frisca lichida indulcita
- 1 pastaie vanilie
Preparare
- Amesteca intr-un vas zaharul, faina si amidonul
- Pune amestecul intr-o cratita incapatoare
- Toarna treptat laptele peste mixul solid si amesteca cu un tel astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Adauga semintele unei pastai de vanilie sau o lingura de esenta de vanilie (se pot folosi si alte arome: rom, migdale, esenta de lamaie sau portocale – in functie de dulcele pentru care faci crema de lapte).
- Pune cratita pe foc mic si amesteca in continuu pana cand crema capata o consistenta densa (dureaza 10-15 minute).
- cand ajunge la consistenta unei ciulamame groase stinge focul si acopera crema cu folie de plastic alimentara, pentru ca altfel face o pielita groasa care strica finetea cremei si lasa-o sa se raceasca complet.
- Amesteca in crema rece, frisca mixata inainte foarte bine.
In crema de baza poti pune pe langa frisca unt, circa 150 de grame daca vrei o consistenta mai grasa, dupa cum poti sa folosesti. Unul se pune inainte de a adauga frisca.
Citeste si:
- Tort catifelat cu cremă de cafea
- Rulada sofisticata cu legume. Bunatati pentru Craciun
- Dulciuri cu pandispan. Trei retete delicioase
- 5 reguli de siguranță în casă pe care copilul tău trebuie neapărat să le știe
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
18 Feb
SOS – trucuri de prim ajutor in bucatarie
CulinarChiar și cel mai bun bucătar greșește uneori. Nu-ți face griji: poți repara cu câteva ...
-
30 May
Pandispanul, un dulce perfect (povesti din bucatarie)
CulinarPandispanul este un dulce perfect! Este prajitura ideala din foarte multe motive, dar fundamental este ...
-
21 Jan
Brioșe cu dovleac. Rețetă vegană cu puțin ciocolată
CulinarPentru pofticioșii care nu vor să le fie afectată silueta, vă prezentăm un desert ușor ...
-
07 Jan
Crema de lamaie cu iaurt
CulinarCrema de lamaie este o reteta pe care trebuie sa o tii minte pentru ca ...