Ingrediente (4 bucăți a câte 8 felii) – Aluat: •250 g unt •250 g zahăr •½ linguriță sare •3 ouă •coaja rasă de la 2 lămâi •300 g brânză de vaci •750 g făină •1½ plic praf de copt •150 g migdale tocate •200 g stafide •75 g coajă de lămâie confiată și tocată •75 g coajă de portocală confiată și tocată •75 g cireșe confiate și tocate. În plus: •175 g unt •100 g zahăr •75 g zahăr pudră
1 Se bate untul cu zahăr și sare; se adaugă ouăle, coaja de lămâie și brânza de vaci; se amestecă cca 2 min. Se înglobează făina amestecată cu praf de copt, la fel ca migdalele și restul fructelor; se frământă aluatul. 2 Se încinge cuptorul la 180ºC. Se împarte aluatul în patru porții, din fiecare se modelează 4 pâinițe. Din fiecare se întinde cu sucitorul un oval de 18 cm lungime, apoi se pliază pe latura lungă, la o treime. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace 20 de min. 3 Cozonăceii se ung de 3 ori cu unt topit și se pudrează cu zahăr. Se lasă să se răcească și se înfășoară apoi în folie de aluminiu. Se lasă să se pătrundă 2–3 săptămâni. Înainte de servire se pudrează din nou zahăr.
Preparare: 1 oră; Coacere: 20 minute; Pauză înainte de servire: 3 săptămâni;
Per felie: cca 310 kcal; Proteine: 5 g; Grăsimi: 15 g; Carbohidrați: 40 g
Comments
You may also like
-
15 Oct
Retete dulci si aromate pentru prajituri la tava
CulinarTartă cu afine Ingrediente pt. 12 bucăți: •Aluat: 150 g unt •140 g brânză ...
-
03 Dec
Trucuri de înaltă clasă
CulinarJurații de la Masterchef se prezintă și ne spun ce și cum le place să ...
-
14 Jan
Trei smoothie pentru fete destepte!
CulinarAm testat și analizat trei preparate de tip smoothie pe care le consider cele mai ...
-
08 Dec
Cum să ai cea mai frumoasă masă de Sărbători. Singurele trucuri salvatoare pe care o gospodină trebuie să le știe
CulinarSărbătorile sunt un prilej excelent pentru a aduna toată familia în jurul unei mese îmbelșugate, ...