Continentul de la Antipozi

28 March of 2016

Cel mai mic continent de pe glob și cea mai mare insulă a lumii atrage turiștii cu o faună variată, vaste păduri tropicale și plaje minunate.

milsons-point-330400_960_720

Pentru a vizita Australia, cea mai bună perioadă este cea a lunilor de primăvară (septembrie-octombrie), pentru că atunci când în România vara se manifestă din plin, aici începe iarna (iunie-august). Totuși, concediul la Antipozi trebuie bine planificat, deoarece o săptămână sau două nu sunt suficiente pentru a putea explora această frumoasă țară pe deplin.

Sydney, orașul port
În ciuda unei populații mai reduse, orașul Sydney se extinde pe o suprafață de șapte ori mai mare decât cea a Parisului. 400 de suburbii înconjoară ora­șul, cea mai îndepărtată fiind la aproape 100 km de centru. Un oraș mul­ti­cul­tural, spațiul urban reprezentativ al Au­s­traliei găz­du­iește peste 160 de na­ționalități. Fiind unul dintre mag­nificele porturi ale lumii, cea mai plăcută modalitate de a te plimba rămâne feribotul, călătoria pe apă pentru locuitorii orașului fiind aproape un mod de viață. Punctul de pornire, pentru o plimbare pe jos prin centru, îl reprezintă Primăria, construită în 1874. Între reperele arhitecturale se numără Catedrala St.Andrew’s, State Theatre, Marble Bar și Palatul Parlamentului.

Minuni naturale
Atrăgând anual peste jumătate de milion de vizitatori, Parcul Național Uluru-Kata Tjuta împarte titlul de cel mai cunoscut obiectiv turistic australian cu Opera din Sydney. Aici se află Stânca Ayers, o bucată imensă de gresie dezvoltată din subteran, vizibilă, conform specialiștilor, în proporție de 10%.
Marea Barieră de Corali începe în apropiere de insula Lady Elliott și se întinde spre nord, pe o distanță de 2.090 km, până în vecinătatea coastei Papua Noua Guinee. Zona de corali, inclusă în patrimoniul mondial, a fost construită de un organism primitiv, un polip marin din familia celenteratelor, fiind o lume în sine pentru milioane de creaturi.

Transport: Cu siguranță, Australia nu este recomandată celor cu rău de zbor, deoarece transportul pe calea aerului de la București la Sydney durează peste 24 de ore și are cel puțin o escală, prețul biletului dus-întors pentru o persoană situându-se între 1.250 și 1.400 de euro.

Cazare: Un dolar australian valorează în jur de 3 lei, iar prețul de cazare în pensiuni sau hosteluri pentru o cameră dublă standard variază între 60 și 200 de dolari australieni.

Informații suplimentare găsiți pe www.australia.com.

 

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Minunatele plaiuri ale Turdei. Cheile Turzii

bani pentru vacanta

Next:

Nu trebuie să aștepți un an întreg să strângi bani pentru vacanță

You may also like

Post a new comment