Condimente care te ajuta sa slabesti

03 February of 2016

Există anumite condimente care te pot ajută să slăbești. Ele susțin procesele de metabolism ale lipidelor și intensifică arderile.  

 1. Scorțișoară
Un studiu din 2003, publicat în Diabetes Care, a arătat că o singură linguriță de scorțișoară pe zi te poate ajută să slăbești, pentru că reduce nivelul zahărului din sânge și ajută la procesarea sănătoasă a carbohidraților. Scade colesterolul rău cu 7 până la 27% și colesterolul total de la 12 până la 26%. Scorțișoara trebuie consumată însă cu moderație pentru că, în cantități mari, poate daună ficatului.

 2. Cayenne
Ingredientul principal în condimentul iute cayenne, capsaicina, este recunoscută pentru abilitatea să de a arde grăsimile. Ea are și proprietăți termogenice, stimulând sistemul nervos pentru a produce căldură în corp, ceea ce duce la o creștere în “arderea” caloriilor. O altă proprietate a condimentului Cayenne este că reduce apetitul.

 3. Piperul negru
Printre zecile de beneficii ale acestui condiment comun se numără și abilitatea de a îmbunătăți digestia și de a promova absorbția nutrienților în țesuturile corpului. Piperină din piper îmbunătățește și metabolismul, ceea stimulează pierderea grăsimii.

4. Semințe de muștar
Că și alte ingrediente iuți din lista, semințele de muștar ajută metabolismul leneș și te fac să arzi grăsimile mai repede.

5. Ghimbir
Ghimbirul, cunoscut pentru proprietățile sale medicinale, este și un foarte bun diuretic. El are și efecte benefice asupra digestiei și împiedică absorbția colesterolului.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cum ce te ajuta cura de morcovi si suc de morcovi

Next:

Detoxifierea de primavara. Plan alimentar

You may also like

Post a new comment