Colicile bebelușilor

03 May of 2012

Foto: SvetlanaFedoseyeva, 2012/Shutterstock.com

Plânsul micuțului care suferă de colici poate fi stresa­nt, dar trebuie să te relaxezi

Copilașul tău plânge și orice ai încerca nu func­țio­nează? Bebelușul își strânge degetele în pumn, își trage genunchii la piept și elimină gaze imediat înainte sau după accesul de plâns? Înseamnă că suferă de colici. Iată, mai jos, ce poți face în asemenea cazuri:

Ține-l întins pe burtică
Sugarul cu colici, întins pe abdomen, se simte mai bine. Dacă stai într-un balansoar ține copilul pe brațe, cu fața în jos, în timp ce te legeni ușor, înainte și înapoi. Capul trebuie ținut cu una dintre mâini, fiindcă la această vârstă copilului trebuie să-i fie susținut mereu capul. Pune bebelușul într-un ham de piept. Faptul că stă lipit de pieptul tău este reconfortant pentru micuț, el simțindu-ți bătăile inimii. Colicile tind să fie mai puternice între patru și șase săptămâni de viață și dispar, la fel de brusc cum au venit, la trei sau patru luni.

Înfașă-l și leagănă-l
Conform mai multor studii, s-a demonstrat că poziționarea unui bebeluș pe spate pentru a dormi este un element esențial pentru reducerea riscului de sindrom al morții subite în pătuț. Înfășarea reproduce presiunea pe care un sugar o simțea în uter. Nu folosi o pătură pentru a înfășa copilul, deoarece s-ar putea să se supraîncălzească, și nici nu-l înfășa prea strâns ca să nu îi afectezi circulația.

Electrocasnicele liniștesc
Pornește aspiratorul. Sunetul acestuia este un adevărat cântec de leagăn pentru unii copii plângăcioși. Dacă zgomotul aspiratorului nu are efect, încearcă și cu uscătorul de păr. Găsește o frecvență radio pe care nu sunt decât interferențe și lasă-l pornit în surdină. Acest zgomot continuu îi ajută uneori să se liniștească.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

Cum scapi de sforait

Next:

Cum tratezi eficient întinderile musculare

You may also like

Post a new comment