Cocos, răsfăț exotic

25 July of 2016

Nucile de cocos sunt o comoară a naturii: pentru piele și păr, dar și pentru corp și suflet!

Nu se știe exact de unde provin palmierii, căci nucile lor pot pluti mult timp pe mare, răspândin-du-se astfel în toată lumea. Dar se știe foarte bine ce poți face cu ele.

Seducția simțurilor
Soare, mare turcoaz, nisip alb – când simțim miros de cocos ne gândim imediat la țările sudice. Probabil de aceea sunt atât de îndrăgite produsele cu acest ingredient. Laptele este folosit în preparate thailandeze, dar și în cocteiluri. Apa a devenit o băutură foarte îndrăgită, pentru că este săracă în calorii și grăsimi, dar conține minerale importante și revitalizează corpul. Și oricine știe cât de delicioși sunt fulgii în prăjituri.

Îngrijire pentru piele
La Tropice, uleiul este folosit intens pen-tru îngrijirea părului și a pielii. Are efec-t antibacterian, prevenind inflamarea rănilor. Buzele uscate și crăpate devin din nou netede dacă sunt tratate cu ulei de cocos. De asemenea, este excelent ca tratament pentru păr – se întinde pe păr și se piaptănă, se lasă să ac-țio-neze câteva minute, apoi părul se spală ca de obicei. Cine are mătreață ar trebui să maseze pielea capului cu ulei de mai multe ori pe săptămână, înainte de spălare.

Combustibil pentru creier
Creierul nostru are nevoie de multă energie, pe care o poate obține din uleiul; din el ficatul poate sintetiza cetone. Conform specialiștilor, cetonele sunt desemnate ca un super-combustibil, care arde eficient și curat. Uleiul de cocos poate hrăni celulele nervoase cu energie și substanțe de protecție. Este bine să integrezi zilnic în alimentație 3-5 linguri de ulei de cocos, căci el protejează de bacterii și virusuri și sporește nivelul colesterolului bun din corp.

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

aspirina, pastile

Previous:

5 roluri noi și foarte utile pentru aspirină!

Next:

7 beneficii ale soarelui

You may also like

Post a new comment