Coacăzele. Bunătăți pentru sănătate și frumusețe

04 April of 2020

Ideale la micul dejun, într-o prăjitură delicioasă sau într-o mască de uz cosmetic, coacăzele sunt un panaceu. Ele au grijă atât de sănătatea ta, cât și de frumusețe, oferind 
o piele cu aspect tânăr 
și păr viguros.

Culoarea intensă a 
coacăzelor este dată de un complex bogat de antioxidanți numiți antocianine, care neutralizează efectul radicalilor liberi din organism. De fapt, aceste mici fructe oferă mai multe atuuri pentru sănătate și frumusețe decât ceaiul verde, de exemplu. Ele sunt pline de vitaminele A, C și E.

Coacăzele previn îmbătrânirea prematură a pielii, tratează acneea de natură hormonală și reduc riscul de arsuri solare. În plus, ele ajută la menținerea unui păr sănătos și puternic, impulsionând creșterea și împiedicând încărunțirea firelor. Coacăzele sunt bogate în fibre și datorită lor nu vei mai avea probleme de stomac sau legate de constipație. Au un conținut scăzut de zahăr și sunt indicate persoanelor predispuse sau care 
suferă de diabet zaharat de tip II.

Măști făcute acasă 

Fără acnee!

Ingrediente: câteva coacăze, câteva picături de zeamă de lămâie, o linguriță cu miere. Coacăzele conțin o cantitate mare de acid salicilic, care are puterea de a îndepărta celulele moarte de pe ten și bacteriile ce pot cauza acnee. Masca se poate aplica pe toată fața sau doar în zona cu probleme; se așteaptă 20 de minute, apoi se curăță cu apă rece.

Balsam de păr

Ingrediente: câteva coacăze, o lingură cu oțet de mere, două linguri cu apă de trandafir și cinci picături de ulei esențial de rozmarin. Masca se aplică pe lungimea firului și se lasă cel puțin zece minute să acționeze. Șamponează cu un produs mai puțin agresiv și clătește cu apă călduță.

Împotriva îmbătrânirii tenului

Ingrediente: câteva coacăze, o linguriță cu miere. Zdrobește fructele și amestecă-le bine cu produsul apicol. Întinde masca pe fața curată și las-o să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.

Hidratare intensă

Ingrediente: câteva coacăze, o lingură cu iaurt grecesc gras. Omogenizează cu furculia, fără să zdrobești de tot fructele. Ține masca pe față zece minute și apoi curăță cu un prosop umed. Tenul va rămâne catifelat și revigorat.

Stimularea creșterii părului

Ingrediente: câteva coacăze, ulei de măsline. Amestecă cele două ingrediente și aplică masca în special pe rădăcina firului de păr și pe scalp. Clătește după o jumătate de oră cu apă călduță. Nu mări doza de coacăze pentru că acestea pot cauza o uscare excesivă a scalpului, ceea ce va duce la apariția mătreții.

Ten Proaspăt

Ingrediente: câteva boabe de coacăze, 
½ pahar cu lapte de cocos, o lingură cu miere, 
0o linguriță cu fulgi de ovăz. Totul se amestecă până obții o pastă groasă, o aplici pe ten și lași să acționeze minimu 15 minute înainte de a clăti.

Citește și:

Articol exclusiv online, text: echipa Ioana/ sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Cum controlezi anxietatea. Pandemia și stresul izolării

pestele de alaska

Next:

Peștele de Alaska: aliment-supliment pentru creșterea imunității

You may also like

Post a new comment