Cântece de dragoste

06 February of 2013

Dragostea și muzica merg mână-n mână! Adevărat, dar depinde cine face muzica!

Începe bine, buzele îi aleargă pe tot corpul tău, iar din CD se revarsă vocea gravă a lui Barry White: „Can’t Get Enough of Your Love, Babe!“ O, da, acum putem să-i dăm drumul…

Pe muzică, toate evenimentele pe care le trăim, toate senzațiile pe care le percepem devin mai intense, fiecare trăire mai pa­sională. Și mai ales atunci când vine vorba despre iubire și sex. Exact ca la cinema: pe muzica potrivită, îm­brățișările și sărutările ni se par mai pasionale decât fără muzică.
Știința își spune cuvântul. Într-un studiu efectuat la Universitatea California, aproape 1000 de subiecți de sex masculin și feminin au privit scene erotice din filme: într-o variantă ele le-au fost proiectate cu tot cu fundalul muzical, iar în a doua au văzut numai imaginile, fără muzică. Rezultatul a fost cât se poate de clar:  fără muzică, scena i-a lăsat reci pe aproape 70% dintre participanți. Cu muzică însă, a reușit să-i stârnească pe aproape 80%.

Dacă generațiile anterioare foloseau ritmul și intensitatea progresive din „Bolero“-ul lui Ravel pentru a ajunge la orgasme conjugale, actualmente percepția despre ceea ce înseamnă „muzică erotică” este în schimbare. Se ascultă mai puțin muzica instrumentală și se preferă vocile. Ritmul obsedant al lui Ravel este înlocuit în dormitoare de cuvintele explicite ale lui George Michael: „I Want Your Sex“. În plus, există o tendință din ce în ce mai pronunțată de a considera că volumul sporește erotismul – ceea ce nu e întotdeauna probat ca orgasm, dar e mereu sancționat de vecinii aflați în dispoziții mai puțin romantice.

Top 5 piese hot

1 Katie Melua: The Closest Thing to Crazy
Vocea sexy și feminină a lui Katie merge ca încălzire.
2 Prince: Cream
Glas de catifea în dormitor. Piesă bună pentru striptease…
3 Joe Cocker: You Can Leave Your Hat On
Este deja un clasic, nu necesită explicații suplimentare!
4 George Michael: I Want Your Sex
Urmați atât ritmul, cât și mesajul: mai simplu nu există!
5 Sade: By Your Side
E vocea perfectă pentru a sugera intimitate și tandrețe.

Top 3 piese not

1 Mousse T: I’m Horny
Se admite doar sub 18 ani și atunci cu rezerve – dincolo de acest prag, poate stârni hohote de râs!
2 Tom Jones: Sex Bomb
Cam depășit – nu e semn bun!
3 Shaggy: Boombastic
Lauda de sine nu miroase-a bine și poate stârni reacții contrare.

Comments

comments

Previous:

Ce spun preferinţele despre el

Next:

Vrei să fii soția mea?

You may also like

Post a new comment