Cluj-Napoca, mândria Transilvaniei

12 June of 2014

O splendidă urbe a Ardealului, ce îmbină, într-un mod elegant, elemente din trecut cu simboluri ale prezentului.

Foto: Cristian Niculescu

Foto: Cristian Niculescu


Cetatea, desfășurată de-a lungul văii Someșului Mic și străjuită de jur împrejur de culmi deluroase, cu înălțimi între 500 și 800 de metri, a fost menționată documentar încă de la începutul secolului al II-lea, de către geograful și astronomul grec Claudius Ptolemeu. Importantă localitate a Daciei, Napoca avea să devină așezare urbană sub stăpânirea împăratului Hadrian, începând cu anul 124.
Foto: Cristian Niculescu

Foto: Cristian Niculescu


Obiective variate
Demografic, orașul a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultima sută de ani, mărindu-și populația de aproape cinci ori. Creș­terea numărului de locuitori a dus și la o dezvoltare a infrastructurii, mijloacelor de transport și ofertei turistice, cu precădere în ultimele două decenii. Atât Aeroportul Internațional Cluj, cât și conexiunile feroviare cu marile orașe românești sau viitoarea autostradă Transilvania sunt menite să asigure un timp de parcurs cât mai scurt pentru turiștii dornici să ajungă pe aceste frumoase plaiuri ardelene. Orașul nu este doar o atractivă destinație turistică, ci și un important centru cultural și universitar. Muzee, palate, catedrale, spectacole diverse și o minunată grădină botanică vin să completeze oferta turistică variată, demnă de un oraș al secolului XXI.
Foto: Cristian Niculescu

Foto: Cristian Niculescu


Orașul Cluj-Napoca se află la o distanță aproximativ egală (450-500 km) de București, Belgrad sau Budapesta, cele trei capitale din partea de sud-est a Europei, fiind un important punct de tranzit comercial și turistic, între acestea și nu numai. Orașul oferă numeroase variante de cazare, indiferent de sezon, în pensiuni și hoteluri de până la 5 stele, cu prețuri pornind de la 150 de lei camera dublă/noapte.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

„Ikebana e magie, terapie pentru suflet…“

Next:

Căldărușani, pe malul lacului…

You may also like

Post a new comment